Comedia "Confort Nordic" ("Northern Comfort", 2022), prima producţie de limba engleză a regizorului islandez Hafsteinn Gunnar Sigurdsson, cu celebrul actor britanic Timothy Spall în rolul principal, va fi distribuită în cinematografe de Transilvania Film din 17 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmată în Anglia, Franţa şi Islanda, comedia despre frica de zbor este o cursă contra cronometru prin aer şi printre nămeţi, o aventură improbabilă în care anxietatea e contagioasă, iar paranoia pândeşte de după colţ.

O dezvoltatoare imobiliară, un cuplu de influenceri şi un veteran din forţele speciale devenit scriitor celebru e pe cale să finalizeze un curs costisitor care promite să le facă uitată teama de zbor. Ultimul pas al programului presupune o cursă în care trebuie să dea piept cu propria fobie şi să o depăşească. Însă zborul nu decurge deloc conform planului. Pierduţi într-un ţinut îndepărtat, înfriguraţi şi complet îngoziţi de experienţă, pasagerii trebuie să se ajute reciproc să-şi înfrunte fobia o dată pentru totdeauna.

Din distribuţie fac parte Timothy Spall (unul dintre actorii preferaţi ai regizorului Mike Leigh, protagonist în "Secrets and Lies" sau "All or Nothing" şi laureat la Cannes cu un premiu de interpretare pentru Mr Turner, dar familiar publicului larg graţie personajului Peter Pettigrew din seria "Harry Potter"), Lydia Leonard, actriţă engleză de teatru şi film ("The Crown", "Ten Percent"), Sverrir Gudnason, cunoscut cinefililor pentru rolurile din "Ali(e)nare" (2021) şi "Original" (2010), sau Björn Hlynur Haraldsson, cunoscut din comedia poliţistă "Cop Secret".

"Confort Nordic" a deschis ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania în Piaţa Unirii din Cluj. La eveniment a participat şi actorul Timothy Spall: "Într-o epocă presărată din plin cu paranoia şi anxietate, o comedie precum Confort Nordic abordează teme profunde, într-un mod amuzant", a spus Spall despre filmul pe care l-a văzut, în premieră, la Gala de deschidere TIFF, alături de regizor şi de cei 3000 de spectatori prezenţi. "Rolul meu ca actor este să servesc personajul. Dacă o fac cât mai bine, rolul mă va servi la rândul lui, pentru tot ce va aduce în cariera mea". 

Hafsteinn Gunnar Sigurdsson este un regizor islandez. Primele sale filme, "La răscruce" (2012) şi "Parisul Nordului" (2015), au fost apreciate internaţional, iar în 2017 "Copacul vrajbei noastre", o comedie neagră despre lupta pentru teritoriu dintr-o suburbie burgheză islandeză, a fost lansată la festivalul de la Veneţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.