Trupa Queen, filmată în concert în 1981 la Montreal, va putea fi urmărită pe marile ecrane din cinematografele dotate cu tehnologie Imax, între 18 şi 21 ianuarie, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este "pentru prima dată" când un concert al trupei lui Freddie Mercury va fi difuzat în cinematografe, potrivit unui comunicat comun al Imax, o companie care promite o experienţă imersivă, şi Pathé Live, un radiodifuzor care oferă evenimente culturale în toate cinematografele.

Cunoscut sub numele de "Queen Rock Montreal", acest spectacol live a fost lansat anterior pe VHS şi DVD. Concertul se deschide cu o versiune energică a piesei "We will rock you". Printre alte melodii celebre se numără "Somebody to love", "Under pressure", "Bohemian Rhapsody" şi "We are the champions".

"Nu cred că ne-am dat seama în momentul respectiv că acest film a imortalizat unul dintre cele mai înalte vârfuri ale tuturor spectacolelor live ale trupei Queen din perioada noastră de glorie pe scenă", a comentat chitaristul Brian May în comunicat.

"Regizorul s-a concentrat asupra lui Freddie", oferind "cea mai preţioasă şi intimă înregistrare" a "întregii puteri" de interpretare a cântăreţului, care a murit de SIDA în 1991.

"Queen Rock Montreal" urmează să fie difuzat în 450 de cinematografe Imax din SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa, Germania, Africa de Sud, Australia, Brazilia şi Mexic.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.