Concertul de încoronare a încheiat duminică a doua zi de festivităţi pentru britanici, după un „prânz mare” însorit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După fastul încoronării de sâmbătă, după quiche-urile şi prăjiturile „marelui prânz”, concertul de lângă Castelul Windsor a venit să încheie cea de-a doua zi a festivităţilor.

Aproximativ 20.000 de persoane au putut asista la acest concert, în compania familiei regale, fără a număra cei care au urmărit festivităţile pe ecranele amplasate în parcurile Londrei.

 

În tribune, în jurul Regelui Charles şi a Reginei Camilla, s-a adunat întreaga familie regală. Kate şi William au fost însoţiţi de copiii lor George şi Charlotte. Prinţul Edward, fratele lui Charles, a fost şi el împreună cu soţia sa Sophie şi copiii lor. Chiar şi prinţul Andrew a fost acolo, împreună cu fosta lui soţie Sarah, ducesa de York. În cele din urmă au fost prezente personalităţi politice, precum prim-ministrul Rishi Sunak.

Nicio mare vedetă britanică nu a venit pentru acest concert de sărbătorire a încoronării regelui Charles al III-lea. Au lipsit astfel Adele, Spice Girls, Harry Styles, Elton John sau Ed Sheeran.

Cu toate acestea, cântăreaţa americană Katy Perry, care a asistat cu o zi înainte la încoronarea regelui la Westminster Abbey, a încântat spectatorii cu hitul ei "Roar". A fost îmbrăcată duminică aceasta într-o rochie aurie spectaculoasă.

Fosta membră a Pussycat Dolls Nicole Scherzinger a interpretat melodia din desenul animat "Mulan", acompaniată de pianistul Lang Lang.

 

Un alt moment culminant al serii, cântăreţul american Lionel Richie, ambasador precum Katy Perry al unei organizaţii caritabile a Regelui Charles, a cântat celebra melodie "All Night Long".

 

Grupul Take That, fără Robbie William, a încheiat spectacolul cu piesa lor "Never Forget", foarte apreciată de public, printre care şi de premierul Rishi Sunak, care a dansat în tribună, în spatele lui George şi Charlotte care fluturau steaguri.

Emoţia regelui

Regele a părut emoţionat de discursul fiului său, Prinţul William.

Prinţul de Wales a vorbit despre angajamentul tatălui său în slujba ţării, dar şi de bunica sa, Regina Elizabeth, care îi priveşte „cu tandreţe” de „acolo de sus” şi trebuie să fie „o mamă mândră”.

 

Prinţul a lăudat, de asemenea, angajamentul regelui faţă de cauza mediului, pe care o îmbrăţişase „cu mult înainte de a fi un subiect de zi cu zi”.

„Tată, suntem cu toţii atât de mândri de tine”, a încheiat el, în timp ce Camilla, aşezată lângă rege.

Acrobaţiile lui Tom Cruise

Secvenţe filmate au punctat şi această seară muzicală, găzduită de actorul Hugh Bonneville, cunoscut pentru rolurile din "Downton Abbey" şi "Paddington". Actorul american Tom Cruise a apărut astfel la comanda unui avion, într-o secvenţă video proiectată pe scena de la Windsor.

 

„De la pilot la pilot, măria ta, poţi fi coechipierul meu oricând vrei!”, a lansat el înainte de a ridica din dreapta.

Regele Charles, care a servit, aşa cum este tradiţia familiei regale în Marină dar şi în Royal Air Force, a fost pregătit ca pilot de avion şi elicopter.

Luni, festivităţile continuă în Regatul Unit, britanicii având dreptul la o zi liberă suplimentară pentru această ocazie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.