„Complet necunoscuţi”, adaptarea românească a producţiei „Perfetti sconosciuti”, va avea premiera la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), pe 24 iulie, iar în cinematografele româneşti va rula din toamna acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul regizat şi adaptat de Octavian Strunilă, o comedie inteligentă despre adevăr şi relaţii, va putea fi vizionat în exclusivitate la cel mai mare festival de gen din România.
Producţia va avea statutul de film invitat, iar publicul se va putea bucura de două proiecţii - una, în Piaţa Unirii, pe 24 iulie, şi a doua, indoor, la o dată ce urmează să fie anunţată.

La premiera lungmetrajului „Complet necunoscuţi” vor fi prezenţi Octavian Strunilă, producător, regizor şi scenarist, şi actorii Anca Dumitra, Andreea Grămoşteanu, Leonid Doni, Alex Conovaru, Ada Galeş, Gabriel Răuţă, Adrian Ştefan, Catia M. Tănase şi Paul Ipate, gazdă şi narator al making of-ului.

„Am avut un feedback încurajator din partea directorului artistic al festivalului, Mihai Chirilov, căruia îi mulţumesc pentru răbdarea cu care a analizat unele detalii şi pentru încrederea pe care mi-a acordat-o chiar de la debutul meu în lungmetraj. E o onoare şi o mândrie pentru mine, mai ales că vom fi la TIFF în plin weekend, într-o zi în care, sper eu, piaţa va fi plină. Am mari emoţii, aşa cum e normal, dar sunt nerăbdător să mergem la Cluj-Napoca cu toată echipa filmului, cu actorii, şi să vizionăm în premieră filmul, împreună cu publicul TIFF 2021”, a declarat Octavian Strunilă, regizor şi producător.

Mihai Chirilov, director artistic al TIFF, a spus: „Să faci un remake românesc la o comedie deşteaptă, cum este «Perfetti sconosciutti», pare simplu, dar nu e. Ai nevoie de o adaptare atentă, de o regie calibrată la teatralitatea şi constrângerile materialului original şi, poate cel mai important, de un casting la milimetru şi de o mână sigură în lucrul cu actorii. Cred că Octavian Strunilă reuşeşte toate aceste lucruri încă de la debutul lui în regie, ţintind elegant spre un binemeritat succes de public”.

După premiera din cadrul TIFF 2021, Octavian Strunilă promite ca filmul să ajungă în cinematografe în toamnă, astfel ca întreg publicul cinefil românesc să se poată bucura de această producţie.

Lungmetrajul „Complet necunoscuţi” e un proiect desfăşurat în pandemie. Filmările s-au încheiat în luna martie 2021, iar post-producţia, în luna iunie. Un proiect realizat de Ştefan Hillerin, producător din partea Black Maria Film, Octavian Strunilă, producător din partea Ecart Studio, Retina Film Production şi Chainsaw Europe. 

„Perfetti sconosciuti”, regizat de Paolo Genovese, a fost lansat în 2016 şi a fost recompensat, între altele, cu două premii David di Donatello - „cel mai bun film” şi „cel mai bun scenariu” - şi cu premiul pentru cel mai bun scenariu al unui lungmetraj internaţional la festivalul Tribeca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.