Noua comedie a lui Quenti Dupieux, "Le Deuxième acte", va deschide cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes în 14 mai. Filmul, în care joacă Léa Seydoux, Vincent Lindon, Louis Garrel şi Raphaël Quenard, va fi prezentat în afara competiţiei. Pelicula va fi lansată în toate cinematografele franceze în aceeaşi zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Le Deuxième acte", cel de-al 13-lea lungmetraj al lui Quentin Dupieux, "se dezvăluie ca o nouă mise en abyme despre munca actorului, deja una dintre temele centrale din Yannick et Daaaaaali!", potrivit site-ului oficial al festivalului. Acesta este al cincilea film în doi ani pentru prolificul regizor, care a lansat "Daaaaaali!", "Yannick" anul trecut şi "Incroyable mais vrai" şi "Fumer fait couser" în 2022.

Povestea este următoarea: "Florence vrea să i-l prezinte pe David, bărbatul de care este îndrăgostită nebuneşte, tatălui ei, Guillaume. Dar David nu este atras de Florence şi vrea să scape de ea aruncând-o în braţele prietenului său Willy. Cele patru personaje sfârşesc într-un restaurant din mijlocul pustietăţii". 

"Furiosa" în avanpremieră

Un alt film a fost anunţat pe Croazetă. Este vorba despre "Furiosa", al lui George Miller, cel mai recent episod din saga "Max Max".

Ceremonia de deschidere va avea loc în 14 mai, cu Camille Cottin ca maestră de ceremonie.

Lista filmelor din competiţie va fi dezvăluită la 11 aprilie. Printre cele mai aşteptate filme care ar putea fi preselecţionate se numără mega-proiectul lui Francis Ford Coppola cu Adam Driver şi Forest Whitaker, "Megalopolis", adaptarea regizorului rus Kirill Serebrennikov a cărţii lui Emmanuel Carrère, "Limonov", şi comedia muzicală a regizorului francez Jacques Audiard, plasată în lumea traficului de droguri din Mexic.

Festivalul a ales-o pe americanca Greta Gerwig, regizoarea filmului "Barbie", unul dintre cele mai mari succese de public de anul trecut, să prezideze juriul. Xavier Dolan va prezida juriul Un certain regard.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.