O colecţie de imagini rare cu Whitney Houston şi o piesă inedită a cântăreţei au fost vândute într-o licitaţie online pentru 1,1 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înregistrare realizată de Whitney Houston pe când avea vârsta de 17 ani a fost vândută în licitaţia de 24 de ore a platformei OneOf NFT pentru 1 milion de dolari. În total, întreaga colecţie scoasă la vânzare a generat 1,1 milioane de dolari, potrivit Variety.

Câştigătorul licitaţiei va avea acces privat la înregistrarea lui Houston în OneOf Vault, dar şi la un videoclip digital realizat de Diana Sinclair. Dezvăluirea titului piesei este la latitudinea noului proprietar, care nu a cumpărat şi drepturile asupra înregistrării.

Veniturile obţinute din vânzare vor fi direcţionate Whitney E. Houston Foundation, care sprijină tinerii.

„Sunt încântat să văd că moştenirea lăsată de Whitney şi muzica ei minunată se extind în noua tehnologie îndrăzneaţă a epocii”, a spus Pat Houston, executorul Estate of Whitney E. Houston. „A fost o bucurie colaborarea cu Diana Sinclair în vârstă de 17 ani şi să văd cum măiestria muzicii lui Whitney influenţează o nouă generaţie”.

Whitney Houston s-a lansat în 1985, primul ei album atrăgând deopotrivă atenţia criticilor şi publicului. Între piesele pentru care este cunoscută se numără „Greatest Love of All”, „Saving All My Love for You”, „I Wanna Dance With Somebody”, „Didn’t We Almost Have It All”, „I’m Your Baby Tonight” şi „Million Dollar Bill”.

Ea a jucat alături de Kevin Costner în filmul romantic „The Bodyguard” (1992), care a generat încasări de 411 milioane de dolari la nivel mondial. Coloana sonoră, premiată cu Grammy, a fost vândută în peste 45 de milioane de copii.

Houston a fost cea mai premiată artistă a tuturor timpurilor, cu 6 trofee Grammy din 25 de nominalizări, între altele, iar albumele ei au fost vândute, la nivel global, în peste 200 de milioane de copii.

Artista a murit în 2012, la vârsta de 48 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.