Trupa Coldplay se află într-o bătălie juridică cu fostul lor manager, ambele părţi depunând cereri concurente la Înalta Curte, solicitând milioane de lire sterline de la cealaltă parte, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dave Holmes, care a fost managerul trupei Coldplay din 2005 până în 2022, a dat în judecată grupul în luna august pentru un "comision neplătit" de 10 milioane de lire sterline care susţine că i se cuvine. El spune că banii se referă la două albume încă nelansate la care susţine că a lucrat cu formaţia.

Dar, într-un nou contraproces, trupa a respins cererea lui Holmes şi cere daune de 14 milioane de lire sterline, deoarece susţine că fostul lor manager a permis ca multe costuri ale turneelor să se înmulţească, susţinând totodată că s-a folosit de relaţia sa cu grupul pentru a obţine împrumuturi în valoare totală de 30 de milioane de dolari (24,6 milioane de lire sterline) de la promotorii de concerte Live Nation.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Din câte ştim [noi]... domnul Holmes a folosit banii obţinuţi prin acordurile de împrumut pentru a finanţa o afacere de dezvoltare imobiliară în Vancouver, Canada, sau în împrejurimi", a susţinut trupa în documentele judiciare consultate de Times.

"Se poate deduce, că domnul Holmes a reuşit să obţină împrumuturi în valoare totală de 30 de milioane de dolari la o rată anuală fixă a dobânzii de 2,72% de la Live Nation doar în virtutea poziţiei sale de manager al Coldplay", se arată în cerere.

De asemenea, documentele judiciare susţin că Holmes nu a reuşit să supervizeze şi să controleze în mod adecvat bugetul turneului.

Potrivit documentelor, au fost comandate sau cumpărate echipamente costisitoare care nu erau adecvate scopului, inclusiv un ecran video de 9,7 milioane de dolari care era atât de mare încât nu a putut fi adus în turneu, precum şi 16 piloni de scenă personalizaţi care au costat 10,6 milioane de euro (9 milioane de lire sterline) şi care s-au dovedit a fi inutilizabili.

Întrebat despre cererea reconvenţională, un purtător de cuvânt al lui Holmes a declarat pentru Times: "Coldplay ştiu că au probleme cu apărarea lor".

"Acuzându-l pe Dave Holmes de lipsuri etice inexistente şi de alte abateri inventate nu vor devia de la adevărata problemă de faţă - Coldplay a avut un contract cu Dave, refuză să-l onoreze şi trebuie să-i plătească lui Dave ceea ce îi datorează".

Cazul ar putea ajunge în instanţă dacă părţile nu ajung la o înţelegere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.