Cinematografele din India vor putea fi redeschise începând cu 15 octombrie, a anunţat Guvernul, în ciuda creşterii continue a numărului de contaminări cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, India a înregistrat până în prezent mai mult de 6,3 milioane de cazuri de Covid-19 şi peste 98.600 de decese asociate acestei boli.

„Cinematografele, teatrele, multiplexurile vor putea fi deschise la 50% din capacitate”, a spus Ministerul de Interne, citează Variety. Urmează să fie dispuse procedurile standard de operare pe care aceste spaţii vor fi nevoite să le respecte.

Cinematografele din India au fost închise de la jumătatea lunii martie. Deşi, de la 1 iunie, o bună parte din economie a fost repornită, majoritatea statelor indiene nu au permis redeschiderea sălilor de cinema. Bengalul de Vest a fost o excepţie, iar aici sălile şi-au reluat activitatea de la 1 octombrie.

Cineastul Ram Gopal Varma a anunţat joi, pe Twitter, că primul film care va fi lansat după perioada de izolare va fi „Corona Virus”, lungmetraj pe care îl semnează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.