Cineastul Paul Haggis, premiat cu Oscar pentru „Crash” şi scenarist al filmului „Million Dollar Baby”, a fost acuzat de patru femei de abuz sexual, reclamaţii negate „cu totul” de canadian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un proces civil a fost demarat vineri, la New York, scrie AFP. În documentele depuse se face referire la trei femei care susţin că sunt victime ale lui Haggis, iar iniţial procesul a fost deschis pe 15 decembrie de publicista Haleigh Breest. Ea îl acuză pe cineast că a abuzat-o şi violat-o în ianuarie 2013.

Paul Haggis a depus, în aceeaşi zi, o plângere împotriva lui Breest, negând acuzaţiile şi acuzând-o că încearcă să „scoată multe milioane de dolari” de la el.

Celelalte trei femei la care se face referire în proces, fără a le fi fost dezvăluite numele, susţin că au fost agresate de cineast în 1996, 2008 şi 2015.

Avocata lui Haggis a transmis că el „neagă cu totul aceste acuzaţii anonime”. 

Paul Haggis, născut pe 10 martie 1953, în Ontario, este scenarist şi producător. În 2006, a fost recompensat cu două trofee Oscar pentru „Crash”, în calitate de scenarist şi producător, dar şi cu un premiu BAFTA. A  mai fost nominalizat la Oscar pentru scenariile „Million Dollar Baby” (2004) şi „Letters from Iwo Jima” (2006). A fost premiat cu Emmy pentru „Thirtysomething” (1987) şi, la Veneţia, cu Signis Award, pentru filmului „In the Valley of Elah” (2007) pe care l-a şi regizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.