Cineastul Andrew G. Vajna, producător al unor filme precum „Rambo” şi „Evita”, a murit duminică, la Budapesta, la vârsta de 74 de ani, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vajna a produs 59 de filme, între ele aflându-se trei din franciza „Rambo” şi lungmetrajul „Evita” (1996), cu Madonna în rol principal.

Andrew Vajna s-a născut la Budapesta, pe 1 august 1944, iar la vârsta de 12 ani a plecat, cu ajutorul Crucii Rosii, din ţara în care se desfăşura revoluţia împotriva dominaţiei sovietice în Canada. Şi-a regăsit familia la Los Angeles.

Comedia bazată pe piesa de teatru „Out of Order” (Ray Cooney), lansată de Vajna în 1997, încă deţine recordul privind vânzarea de bilete de cinema pentru un film maghiar.

Începând cu anul 2011, Vajna a fost comisar în guvernul lui Viktor Orban, domeniul său de activitate fiind cinematografia. Sub coordonarea sa, cinematografia maghiară a cunoscut o creştere, filmele lansate în ultimii ani câştigând prestigioase premii, inclusiv Oscarul („Son of Saul”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.