Cinci designeri români - Ana Barbu, Doru Dumitrescu, Iza Vişoianu, Cleopatra Coşuleţ, Mona Velciov - şi unul din Coreea de Sud - Sunyoung Kim - şi-au adjudecat premiile decernate la cea de-a 15-a ediţie a Târgului internaţional de bijuterie contemporană AUTOR 2016, care a avut loc în 16 şi 17 aprilie, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Târgul  a adus împreună peste 70 de creatori şi 2.500 de iubitori ai bijuteriei contemporane la Grand Hotel du Boulevard din Bucureşti.

La ediţia din acest an, au participat designeri de bijuterie contemporană din 26 de ţări, printre care Argentina, Belgia, Bulgaria, Columbia, Coreea De Sud, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Hong Kong, Israel, Italia, Letonia, Marea Britanie, Norvegia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Statele Unite sau Turcia.

Artiştii care i-au încântat pe membrii juriului cu formele pe care le-au făurit au fost premiaţi weekendul trecut. Astfel, AAA (Autor Awesome Award), premiul, care constă într-un curs la cea mai prestigioasă şcoală de bijuterie contemporană din Florenţa - Alchimia, a fost câştigat de Ana Barbu Uzura. Ana a primit trofeul Autor Awesome Award realizat de câştigătoarea premiului la ediţia trecută a târgului, Ana Marchetanu.

Premiul Assamblage i-a revenit Izei Vişoianu - Snob. Ea a primit un curs de bijuterie oferit de Assamblage - singura şcoală privată din Bucureşti.

Premiul Elle a fost câştigat de Mona Velciov - Monotip. Cleopatra Coşuleţ a fost recompensată cu premiul Krama Institute, cea care va urma un curs la Institutul de bijuterie contemporană Krama din Atena. 

Premiul Joya Barcelona a fost câştigat de Sunyoung Kim, din Coreea de Sud, şi îi va asigura designerului participarea gratuită la ediţia din octombrie 2016 a târgului, în Spania.

Trofeul Molecule-F a fost atribuit lui Doru Dumitrescu Wearable Sculptures. Iniţiat la ediţia 2016 a târgului, premiul constă în promovarea câştigătorului atât online, pe Molecule-F.com, cât şi în magazinul Molecule­F din Promenada.

Premiul Publicului a mers la Simeon Shomov, din Bulgaria. Premiul Publicului îi asigură acestuia participarea la următoarea ediţie AUTOR.

Creaţiile designerilor Aleksandra Atanasovski, Cristine Jalio, Madara Keidza, Mona Velciov - Monotip, Moogu, PÿR, Raluca Buzura, Roxana Davidescu, Sara Chyan Jewellery, Sunyoung Kim, Utopic by Mona Vulpoiu şi Vika Mayzel Jewelry au fost apreciate de Roxana Voloşeniuc, publisher şi redactor-şef ELLE România.

Târgul internaţional de bijuterie contemporană AUTOR este o platformă care promovează creaţia de bijuterie contemporană, susţine constant dialogul între designerii de bijuterie şi publicul acestora, fiind un eveniment anual care aduce în acelaşi spaţiu iubitorii de bijuterie: consumatori, pasionaţi, colecţionari, galerii, distribuitori şi presă de specialitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.