Chitaristul Gary Rossington, ultimul membru fondator al Lynyrd Skynyrd, a murit duminică la vârsta de 71 de ani, a anunţat trupa rock americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa Lynyrd Skynyrd este cunoscută în special pentru melodiile-cult „Sweet Home Alabama” şi „Free Bird”.

„Gary este acum cu fraţii săi şi familia Skynyrd în paradis şi cântă bine, aşa cum a făcut-o întotdeauna”, a scris grupul pe Facebook.

Lynyrd Skynyrd nu a precizat cauza morţii. Rossington suferea de probleme cu inima şi a avut o intervenţie chirurgicală de urgenţă pe inimă în 2021, potrivit unei postări a trupei la acea vreme.

Născut în 1951 în Florida, Rossington a fondat Lynyrd Skynyrd în 1964, împreună cu bateristul Bob Burns şi basistul Larry Junstrom. Solo-ul său de chitară din „Free Bird”, o melodie de aproape zece minute, este considerat unul dintre cei mai bune din istoria rock-ului.

Chitaristul a supravieţuit mai multor accidente grave în anii 1970, inclusiv unul de maşină în 1976 şi cel de avion din 1977 în care au murit trei membri ai trupei.

Trupa s-a despărţit după ce vocalistul Ronnie Van Zant, chitaristul/ vocalistul Steve Gaines şi solista Cassie Gaines au murit în accident. Dar s-a reformat în 1987 cu noi membri, inclusiv cu fratele mai mic al lui Van Zant, Johnny, ca solist.

Rossington a fost singurul membru fondator supravieţuitor al trupei care a continuat să cânte de atunci şi urma să facă un turneu în iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.