Chitarele electrice folosite de legende ale rockului, precum Kurt Cobain şi Eric Clapton, vor fi scoase la licitaţie în Statele Unite luna viitoare, unele dintre ele având o valoare estimată la două milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gibson SG a lui Eric Clapton, supranumită "The Fool", este puternic asociată cu perioada în care cântăreţul a făcut parte din trupa Cream, în care a produs unul dintre cele mai distinctive sunete ale rock-ului.

Designul său personalizat, psihedelic, îl face unul dintre cele mai uşor de recunoscut instrumente din rock şi un simbol al "Summer of Love", mişcarea de contracultură din 1967 care a modelat o generaţie.

Eric Clapton, ale cărui riff-uri pe melodii precum "Layla" şi "Sunshine of Your Love" i-au adus reputaţia de unul dintre cei mai buni chitarişti din lume, a început să folosească instrumentul în primul turneu al trupei Cream în SUA.

Un alt instrument care va fi scos la licitaţie luna viitoare în Nashville, Tennessee (sud) este Fenderul Mustang pentru stângaci al lui Kurt Cobain, folosit la ultimul concert al trupei Nirvana din Munchen.

"Ştim cu toţii că lui Kurt Cobain îi plăcea să spargă chitarele, dar Fender Mustang era chitara lui preferată", a declarat pentru AFP Martin Nolan, director executiv al Julien's Auctions.

Licitaţia va avea loc la Hard Rock Café din Nashville, între 16 şi 18 noiembrie. O parte din încasările obţinute din vânzarea celor două chitare vor merge către organizaţia caritabilă Kicking the Sitgma, care luptă împotriva problemelor de sănătate mintală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.