„Charleston”, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, a fost selecţionat în competiţia „New Directors” a Festivalului de Film de la Chicago, care va avea loc în perioada 12 - 26 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În secţiunea „New Directors” au fost selectate 16 lungmetraje din ţări precum Belgia, Germania, Argentina, Chile, Iran, Polonia şi Danemarca.

„Charleston”, singurul film românesc proiectat la cea de-a 53-a ediţie a festivalului, este povestea  dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi bărbaţi şi femeia pe care au pierdut-o amândoi. Protagoniştii Şerban Pavlu şi Radu Iacoban sunt secondaţi de Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguţă, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache şi Alina Berzunţeanu.

Scenariul a fost scris de Andrei Creţulescu, imaginea poartă semnătura lui Barbu Bălăşoiu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, scenografia de Mălina Ionescu, muzica originală a fost compusă de Massimiliano Nardulli, iar sound design-ul îi aparţine lui Marius Leftărache. Soundtrack-ul filmului conţine piese interpretate de Get Well Soon, Dengue Fever, Pretties for You, Harlequin_Jack, Noir Desir şi Pipe’s Not Dead!.

Premiera mondială a filmului a avut loc în luna august, în competiţia internaţională a Festivalului de la Locarno. Tot în octombrie, „Charleston” va fi proiectat în Polonia şi în Germania, în cadrul festivalurilor de la Varşovia şi Braunschweig.

„Charleston” este o producţie româno-franceză între ICON Production şi Les Films du Tambour, realizată în coproducţie cu .Mille et Une. Films şi Wag Prod, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, The Group, Publicis Groupe, Region Bretagne, Rennes Metropole, în asociere cu Kinosseur, Wearebasca, Digital Cube şi cu participarea HBO Europe. Producătorii filmului sunt Velvet Moraru, Marie Legrand, Rani Massalha şi Andrei Creţulescu. Agentul internaţional de vânzări al filmului este compania franceză Versatile. „Charleston” va fi distribuit în România şi Moldova de Kinosseur.

„Charleston” va avea premiera naţională în primăvara anului viitor.

La ediţia din acest an a festivalului, actorul de teatru şi film Patrick Stewart va primi trofeul pentru întreaga carieră - Gold Hugo Career Achievement Award.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.