Lenny Kravitz, Slash, Billy Idol, Katy Perry, Ellen DeGeneres, Whoopi Goldberg, Beth Hart, Ronnie Wood şi Justin Timberlake se numără printre celebrităţile din industria de divertisment care au adus un ultim omagiu cântăreţului american Prince, joi, prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lenny Kravitz a publicat pe Instagram următorul mesaj: ”Prince, fratele meu muzical. Prietenul meu. Acela care mi-a arătat posibilităţile care zăceau în mine”. 

”Dumnezeule, nu-mi vine să cred că Prince a murit. A fost un talent mare, cu adevărat mare. Odihnească-se în pace!”, a scris pe Twitter cântăreţul Billy Idol. 

”Astăzi este cea mai urâtă zi din toate timpurile. Prince a murit. Odihneşte-te în pace. Plâng pentru tine”, a anunţat Boy George într-un mesaj online. 

”Îmi pare rău să vă anunţ, Prince a murit! A fost un uriaş. Condoleanţe familiei, prietenilor şi fanilor!”, a spus şi rockerul Gene Simmons, membru în trupa Kiss. 

Slash, chitaristul trupei Guns N' Roses, a publicat la rândul său mesajul următor: ”Sunt trist să aud de moartea lui Prince. A fost unul dintre cele mai mari talente muzicale din timpul vieţii mele. Poate cel mai mare din secolul al XX-lea”. 

Prezentatoarea şi realizatoarea TV Ellen DeGeneres spune că Prince era ”mai strălucitor decât viaţa”, în timp ce actorul american Samuel L. Jackson regretă ”moartea unui geniu” şi vorbeşte despre ”o pierdere uriaşă pentru toată lumea”. 

Prezentatorul TV Piers Morgan a scris la rândul său un mesaj pe Twitter: ”Prince a fost cel mai mare artist live pe care l-am văzut vreodată. Un geniu muzical, care strălucea şi transmitea o energie uluitoare, sexuală. L-am iubit. Odihnească-se în pace”.

”Dintr-o dată, lumea şi-a pierdut mare parte din magie. Odihneşte-te în pace, Prince! Îţi mulţumesc că ne-ai oferit atât de multe”, a afirmat cântăreaţa Katy Perry.

Rapperul Ice T  a spus că ”Prince nu poate să moară”, iar actriţa Joan Collins s-a declarat ”şocată de faptul că un talent a murit atât de tânăr”. 

Actriţa Whoopi Goldberg a publicat şi ea un mesaj emoţionant pe Twitter: ”Aşa se aude când porumbeii plâng. Odihneşte-te în pace, Prince! Condoleanţe familiei şi nouă, tuturor!”. 

”Sunt îngheţat. Paralizat. Nu poate fi adevărat”, a scris pe Twitter cântăreţul Justin Timberlake, iar celebrul jucător de baschet Magic Johnson, referindu-se la artistul american, vorbeşte despre ”o adevărată legendă şi un geniu muzical, care putea să cânte la toate instrumentele muzicale, cu stil şi graţie”.

”Ce ne vom face acum? PRINCE. Nu se poate!  Sper că nu ai suferit. Muzica ta m-a salvat de mai multe ori în trecut”, a scris Duff McKagan, basistul trupei Guns N' Roses. 

Pe instagram, regizorul Spike Lee a publicat şi el un mesaj emoţionant: ”Îmi e dor de fratele meu. Prince a fost amuzant. Avea un simţ al umorului minunat”.

Actriţa Reese Witherspoon afirmă că ”lumea a pierdut un artist adevărat” şi i-a mulţumit starului decedat pentru ”muzica dăruită acestei lumi”, în timp ce actorul James Franco a spus că ”Prince este o legendă”.

Rockerul Chris Cornell a publicat la rândul său un ultim omagiu adresat lui Prince: ”Sunt şocat şi profund întristat. Tocmai am aflat că Prince a murit. A fost unul dintre cei mai talentaţi artişti din generaţia noastră”. 

”Nu era un Prince, era un REGE”, a scris rockerul Steve Vai.

Ronnie Wood, chitaristul trupei The Rolling Stones, regretă şi el dispariţia cântăreţului american: ”Îmi va lipsi un bun prieten care era atât de talenta. A fost un interpret şi un chitarist minunat. Dormi în pace, Prince!”.

Cântăreaţa Beth Hart a scris şi ea un mesaj pe Twitter: ”E o zi foarte tristă. Ce om uimitor şi talentat. Odihneşte-te în pace, Prince”.

Prince a murit la vârsta de 57 de ani. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Potrivit TMZ, Poliţia din Carver County investighează circumstanţele morţii artistului. Până la ora publicării acestor informaţii, autorităţile americane afirmă că nu există indicii care să sprijine ipoteza unei crime.

Decesul starului a fost confirmat şi de purtătoarea sa de presă, Yvette Noel-Schure.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără cântece precum ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy” şi ”When Doves Cry”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

A câştigat şapte premii Grammy şi a cântat în pauza galei Super Bowl din 2007, realizând cu acea ocazie unul dintre cele mai spectaculoase show-uri din cariera sa.

Albumele lansate de Prince s-au vândut în peste 100 de milioane de copii şi a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original cu single-ul ”Purple Rain”.

Prince a militat activ pentru a-şi proteja independenţa creativă, implicându-se fără să ezite în veritabile ”războaie” cu casele de discuri în privinţa controlului comercial asupra muzicii sale şi chiar a numelui său de artist.

În 2004, artistul american a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

”A rescris regulile, construind un amestec reuşit între funkul de culoare şi rockul alb, care a devenit o marcă înregistrată a muzicii revoluţionare din anii 1980. Prince a făcut muzică dance care i-a impresionat pe rockeri şi muzică rock care se baza pe funk. Încă de la bun început, Prince şi muzica lui au fost androgini, subţiri, sexy şi provocatori”, se afirmă în comunicatul muzeului Rock and Roll Hall of Fame.

A fost căsătorit de două ori - cu Mayte Garcia în perioadas 1996 - 2000 şi cu Manuela Testolini în perioada 2001 - 2006.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.