Celebrităţile au purtat ţinute spectaculoase în nuanţe metalizate, inspirate din universul tehnologiei, la Met Gala 2016, un eveniment de caritate, care a avut loc luni seară, la New York, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest eveniment monden este organizat în fiecare an pentru a strânge fonduri în beneficiul Institutului Costumelor din cadrul Muzeului de Artă Metropolitan din New York. 

În acest an, tema galei s-a intitulat ”Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”. 

Preşedinta acestui bal spectaculos, la care accesul se face exclusiv pe bază de invitaţie, este Anna Wintour, editorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue, care organizează Met Gala de aproape 20 de ani.

Biletele de intrare au costat în acest an 30.000 de dolari.

Intimitatea invitaţilor este păzită cu străşnicie, iar publicarea pe reţelele de socializare a unor fotografii ale lor, după ce ei au pozat pe covorul roşu şi au intrat în interiorul clădirii este strict interzisă, începând de anul trecut. 

Balul din 2016, a cărui tematică a vizat influenţa artei chineze asupra civilizaţiei occidentale, a adunat peste 12 milioane de dolari în beneficiul Institutului Costumelor din cadrul Muzeului de Artă Metropolitan.

Actriţa americană Claire Danes, protagonista serialului ”Homeland”, a purtat o rochie Zac Posen, asemănătoare rochiei de bal a Cenuşăresei, iluminată din interior. Datorită ţinutei şi machiajului, actriţa a fost confundată pentru o vreme, pe Twitter, cu modelul Heidi Klum.

Cântăreaţa Taylor Swift a impresionat în acest an cu o rochie argintie Louis Vuitton, un machiaj strident şi sandale şi cu şireturi inspirate din moda Romei Antice.

Taylo Swift (FOTO: Shutterstock)
Taylo Swift (FOTO: Shutterstock)

Lady Gaga a purtat un body metalic şi o jachetă Versace dresuri-plasă şi pantofi cu talpă extrem de înaltă.

Lady Gaga (FOTO: Shutterstock)
Lady Gaga (FOTO: Shutterstock)

Madonna a participat la evenimentul din acest an într-o ţinută sumară, neagră, creată de Givenchy.

Katy Perry a apărut într-o rochie Prada neagră, cu decoraţiuni argintii. Cântăreaţa americană a venit însoţită de un Tamagotchi, un animal de companie surogat, creat de o companie niponă.

Modelul Karolina Kurkova a purtat o rochie de bal argintie, decorată cu flori iluminate cu LED-uri. 

Beyonce a purtat o rochie Givenchy din latex.

Rapperul Will.i.am a purtat un costum negru, asortat cu o pălărie şi ”o vizieră” electronică.

Hashtag-ul #MetGala a reprezentat principalul subiect de discuţii în Statele Unite pe parcursul serii de luni, evenimentul fiind menţionat în peste 1 milion de mesaje pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.