Mestru crossover, al muzicii clasice pe înţelesul publicului tânăr şi muzician intrat în Guinness Book drept unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume, David Garrett va concerta în Parcul Rozelor din Timişoara. Preţul biletelor, care sunt deja disponibile, este între 300 şi 90 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Casa de Cultură a Municipiului Timişoara anunţă că în data de 31 iulie 2023 este programat concertul susţinut de cel mai rapid violonist din lume, David Garrett, în Parcul Rozelor din apropierea centrului oraşului.
 
Născut pe 4 septembrie 1980, la Aachen, în Germania, David Garrett a primit prima sa vioară la vârsta de 4 ani şi a debutat cu Hamburg Philharmonics la 10 ani. La 13 ani a fost cel mai tânăr artist care a semnat un contract în exclusivitate cu Deutsche Grammophon, sub pseudonimul David Garrett, după numele de familie al mamei sale, de origine americană.
 
În 1999, în vârful carierei, a decis să se mute la New York, pentru a studia muzicologie şi compoziţie, dar şi pentru a-şi perfecţiona tehnica, devenind student al lui Itzhak Perlman, la Juilliard School. În 2003 a câştigat renumitul Concurs de Compoziţie de la Juilliard, cu o fugă compusă în stilul lui Johann Sebastian Bach. 
 
Artistul a fost răsplătit cu un premiu ECHO Classic 2008 la categoria „Classic without Borders”. 
În 2011 a primit două premii ECHO pentru „Rock Symphonies”, iar DVD-ul „David Garrett: Rock Symphonies – Open Air Live” a fost premiat la categoria „Best Domestic DVD Production” şi a luat distincţia „Best Artist”, la categoria „Rock/Pop Domestic”.
 
David Garrett cântă pe un Stradivarius din 1716. A intrat în Guinness Book ca unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume, cu un record de 13 note muzicale pe secundă, în interpretarea piesei „Zborul bondarului”, de Rimski-Korsakov. 
 
Are o legătură specială cu România, fiind un mare admirator al lui George Enescu, căruia îi studiază şi interpretează compoziţiile, participând la Festivalul internaţional „George Enescu”, în 2015.
 
”În această vară de Capitală Europeană a Culturii, David Garrett va fi oaspete al Timişoarei. Publicul îl va putea asculta pe 31 iulie, în Parcul Rozelor. Biletele vor fi disponibile de astăzi, luni, 3 iulie, pe www.bilete.ro. Pentru seniori şi pentru cei care preferă să cumpere biletele în format fizic, acestea din urmă vor fi disponibile şi la Casa de Cultură a Municipiului Timişoara (str. Miron Costin nr.2), între orele 11:00-14:00, începând de vineri, 7 iulie 2023. Preţ bilete: 300 lei (VIP), 200 lei (standard) şi 90 lei (în picioare)”, a transmis Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.