Cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, "MMXX", va putea fi văzut, în premieră, în cinematografele din România din 10 noiembrie. Apreciat de curând de cei de la ICS - International Cinéphile Society ca fiind „derutant, captivant, distractiv şi minunat jucat”, filmul a avut premiera mondială în cadrul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian şi are deja un traseu festivalier impresionant, cu selecţii oficiale la Zurich, Varşovia, Cottbus, Rio de Janeiro, Montreal, Salonic, Lisabona, Trieste, Vilnius şi Goa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„MMXX este modul în care Cristi Puiu vorbeşte despre pandemie, dar cu atât mai mult despre fragilitatea trăirii şi încercarea disperată de a găsi o legătură cu lumea înconjurătoare. O lucrare care mărturiseşte, dacă mai era nevoie, rolul central pe care cinematografia lui Puiu îl ocupă în producţia europeană contemporană". - Quinlan.it

Cu binecunoscutul umor de situaţie în stilul Cristi Puiu dar şi multă candoare, filmul "MMXX" (anul 2020 în cifre romane) „ne cufundă direct în viaţa personajelor sale, refuzând indicii convenabile şi lăsându-ne să navigăm singuri în labirintul său încărcat adesea cu înţelesuri evazive” (Screen International) şi ne prezintă patru scurte momente în timp care surprind rătăcirile unor suflete blocate la răscrucea istoriei.

Oana Pfifer, o tânără terapeută, vizibil distrasă din motive necunoscute, se strecoară puţin câte puţin în plasa chestionarului pe care cliena sa ar trebui să îl completeze.


Mihai Dumitru, fratele ei mai mic, îngrijorat de pregătirile pentru aniversarea sa şi fără să-şi dea seama cât de nepotrivite sunt pretenţiile sale, se trezeşte prins într-o poveste mult mai mare decât poate duce.
Septimiu Pfifer, soţul Oanei, îngrijorat de starea de sănătate în legătură cu o posibilă contaminare cu SARS COV 2, ascultă o poveste stranie în care a fost prins colegul său de la ambulanţă în urmă cu mult timp, în aşteptarea următorului apel de urgenţă.
Narcis Pătrănescu, inspector la brigada de crimă organizată, tulburat de moartea recentă a unuia dintre colegii săi, se trezeşte prins într-o poveste întunecată în timp ce interoga o tânără.

„Încă o dată, personajele lui Puiu se pierd într-un habitat irespirabil în care corupţia, criminalitatea, lipsa de comunicare şi simplul dispreţ cuceresc totul. Ecranul se solidifică în faţa ochilor privitorului, iar senzaţia de goliciune cucereşte totul: naraţiunea dispare şi devine o simplă anecdotă.” scriau cei de la El Mundo.

Alături de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Dan Bordeianu, din distribuţie fac parte: Bianca Cuculici, Otilia Panainte, Laur Bondarenco, Florin Ţibre, Igor Babiac, Adelaida Perjoiu, Aurelian Chioveanu, Marin Cumatrenco, Roxana Ogrendil, Adelina Ioana Toma.

"MMXX" este o producţie Mandragora şi Block Media Management în coproducţie cu YOUBESC (Republica Moldova) şi în colaborare cu actoriedefilm.ro, Fit4You, Farmacia Ana, Chainsaw Europe (România), Shellac (Franţa) şi este distribuit în România de Iadasarecasa. Producătorii filmului sunt: Dragoş Bucur, Dorian Boguţă, Sergiu Cumatrenco, Viorel Chesaru, Cristi Puiu şi Anca Puiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.