Cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitaţie va fi propus, miercuri, la Geneva, alături de un diamant istoric galben canar ale cărui venituri vor fi în beneficiul Crucii Roşii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu 228,31 carate „The Rock este cel mai mare diamant alb propus vreodată la licitaţie. Este vorba despre un diamant tăiat în formă de pară cu adevărat excepţional”, a declarat pentru AFP Max Fawcett, şef al departamentului de bijuterie de la Christie's Geneva.

Preţul pietrei preţioase, al cărui proprietar este originar din America de Nord dar care rămâne anonim, ar putea atinge recorduri.  

„Este perfect simetric. Este estimat între 20 şi 30 de milioane de dolari şi mă aştept la o explozie de licitaţie”, a indicat Fawcett. Potrivit expertului, există foarte puţine diamante de acest calibru. Ultimul record obţinut de Christie's pentru un diamant alb similar (163,41 carate) a fost cumpărat cu 33,7 milioane de dolari la o vânzare în noiembrie 2017 la Geneva. 

„The Rock”, a cărui înălţime o depăşeşte pe cea a unei mingi de golf, a fost extras dintr-o mină din Africa de Sud la începutul anilor 2000. A fost apoi vândut de Christie's în cadrul unei sesiuni private către un colecţionar privat. 

Ofertanţii vor putea licita şi pentru „Diamantul Crucii Roşii”, un diamant galben canar în formă de pernă de 205,07 carate, miercuri. „Este estimat între 7 şi 10 milioane de franci elveţieni. Mă aştept să obţină rezultate fantastice. O mare parte din veniturile obşinute din vânzarea acestuia vor fi donate Comitetului Internaţional al Crucii Roşii”, a spus Fawcett.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.