Cei patru membri ai grupului ABBA au cântat pentru prima dată împreună în ultimii 30 de ani, la o petrecere organizată în Suedia, în timpul căreia şi-au surprins fanii prezenţi la eveniment, cu un moment muzical organizat ad-hoc, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei patru muzicieni au participat duminică seară la o petrecere privată, organizată pentru a marca împlinirea a 50 de ani de parteneriat artistic între compozitorii Bjorn Ulvaeus şi Benny Andersson. 

În timpup galei, Agnetha Faltskog şi Anni-Frid Lyngstad au cântat o piesă celebră din repertoriul grupului ABBA, ”Me and I”. 

Bjorn Ulvaeus şi Benny Andersson au urcat şi ei pe scenă, înainte de finalul cântecului, marcând astfel prima reprezentaţie publică a grupului ABBA, în formulă completă, după o pauză de 30 de ani. 

Înregistrările video cu acest moment artistic nu au fost deocamdată publicate, însă imagini cu cei patru artişti suedezi cântând împreună după 30 de ani au început deja să apară pe reţelele de socializare. 

După ce a câştigat concursul Eurovision în 1974, albumele şi single-urile grupului ABBA s-au vândut în aproape 400 de milioane de copii pe plan mondial. ”Mamma Mia!”, un musical inspirat din hiturile grupului suedez şi produs de Bjorn Ulvaeus şi Benny Andersson, a fost vizionat de peste 50 de milioane de spectatori. 

În timpul perioadei ce a reprezentat vârful carierei sale, trupa a reuşit să treacă peste mariajele şi divorţurile cuplurilor Bjorn Ulvaeus - Agnetha Faltskog şi Anni-Frid Lyngstad - Benny Anderson, însă s-a destrămat în cele din urmă în 1983. 

Ultima lor reprezentaţie muzicală comună a avut loc în 1986, în versiunea suedeză a emisiunii de televiziune ”This Is Your Life”, pentru a-l omagia pe managerul trupei, Stig Anderson. 

De atunci, membrii grupului au rezistat presiunii uriaşe exercitate de public şi mass-media în privinţa reunirii trupei şi au refuzat inclusiv o ofertă de 1 miliard de dolari pentru a susţine un turneu, în anul 2000. 

Cu toate acestea, membrii trupei suedeze au apărut de mai multe ori împreună în public cu ocazia unor evenimente promoţionale - la premiera musicalului ”Mamma Mia!” în 2005, şi recent, la inaugurarea unui restaurant cu tematică ABBA, în Suedia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.