Zeci de documente din ancheta referitoare la moartea directorului de imagine Halyna Hutchins au fost făcute publice luni, de poliţia din Santa Fe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La şase luni de la moartea lui Hutchins, împuşcată accidental de un foc de armă tras de actorul Alec Baldwin pe 21 octombrie, pe platourile de filmare la westernul "Rust", poliţia din Santa Fe, New Mexico, a făcut publice numeroase documente legate de ancheta în curs. 

Mai multe videoclipuri arată sosirea primelor ajutoare la faţa locului şi care acordă primul ajutor Halynei Hutchins şi lui Joel Souza, regizorul filmului, care a fost de asemenea rănit de glonţ. 

Se vede cum Alec Baldwin se îndreaptă către unul dintre poliţişti şi se prezintă "persoana care avea arma în timpul scenei". Poliţiştii se concentrează mai întâi pe cei doi răniţi şi cer prin radio o evacuare aeriană. 

Un poliţist merge către actor, indicându-i că va fi interogat. În timpul acestui scurt dialog, Alec Baldwin apare şocat de evenimente. 

"Nu, nu sunt bine", îi spune actorul unui poliţist care îl întreabă dacă se simte bine. 

Ulterior, la secţia de poliţie din Santa Fe, Alec Baldwin le asigură pe poliţistele care îl interoghează că nu ştia că arma este încărcată.

Arma "trebuia să fi fost goală! Dar am repetat cu un pistol cu ​​un glonţ înăuntru (...) Sunt fără cuvinte. Trebuie să aflu cum s-a putut întâmpla asta! De unde a venit glonţul?". "Eram pe cale să filmăm, totul era bine. Joel este prietenul meu. Sunt unul dintre producătorii filmului. Am lucrat împreună la 'Rust' trei ani", le aminteşte Alec Baldwin poliţiştilor.

Poliţia l-a interogat şi pe Joel Souza la spital. „S-a auzit o bubuitur[ foarte puternic[ şi am simţit că cineva mă loveşte pe umăr şi eram jos. Şi am văzut-o pe Halyna Hutchins cu sânge în spate”, le-a spus el.

Un alt videoclip important printre documentele publicate de poliţie îl arată pe Baldwin, în costumul personajului său, exersând cum să scoată revolverul din vestă şi să-l îndrepte către camera în spatele căreia se afla Halyna Hutchins. 

Glonţul tras accidental de Alec Baldwin ar fi perforat corpul directoarei de imagine, înainte de a-i atinge umărul lui Souza. 

Şeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a declarat că ancheta este încă în curs, în aşteptarea rezultatelor balistice şi criminalistice.

„Odată ce aceste elemente au fost furnizate biroului şerifului, vom putea finaliza ancheta”, a spus el.

La mijlocul lui aprilie, producătorii filmului au fost amendaţi cu 136.793 de dolari de autorităţile din New Mexico pentru că au dat dovadă de o "indiferenţă cu privire la pericolele cunoscute legate de folosirea armelor de foc pe platou". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.