Actriţa australiană Cate Blanchett, premiată cu Oscar de două ori, va primi, pe 25 februarie 2022, un premiu César onorific, cu ocazia celei de-a 47-a ceremonii a premiilor cinematografiei franceze, au anunţat vineri Canal+ şi Académie des Césars într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa şi producătoarea va fi recompensată cu premiu de onoare pentru întreaga carieră şi personalitatea „absolut remarcabile”, scriu ei. 

În vârstă de 52 de ani, Cate Blanchett este „o artistă cu multiple faţete, care lucrează în cinema, televiziune, teatru”, aminteşte Académie des Césars. Actriţa va primi această distincţie în momentul în care „a încheiat producţia filmului „TARE”, realizat de Todd Field”, şi a interpretat o psihanalistă în noul film al lui Guillermo Del Toro, „Nightmare Alley”, ce va fi lansat la începutul lui 2022.

Cate Blanchett a câştigat două premii Oscar, primul în 2005 pentru rolul din „The Aviator” de Martin Scorsese, şi al doilea în 2014, pentru performanţa din „Blue Jasmine” de Woody Allen.

Atribuirea acestei recompense ţine şi de angajamentul ei „în afara platourilor de filmare” pentru „drepturile femeilor sau ecologie”, explică organizatorii. 

Actriţa s-a remarcat în lupta contra violenţelor sexuale asupra femeilor în cinema, în special după cazul Weinstein. În 2018, pe când prezida cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, ea a urcat celebrele trepte alături de 81 de femei din cea de-a şaptea artă, în favoarea egalităţii. De altfel, ea deţine rolul de ambasadoare a bunei voinţe a HCR, agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţi şi a fost recompensată în 2018 cu premiul Crystal la Forumul Economic Mondial de la Davos pentru munca şi devotamentul ei. 

Cea de-a 47-a ceremonie a premiilor César, difuzată de Canal+, va avea loc pe scena Olympia, la Paris, şi va fi prezentată de Antoine de Caunes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.