Cascadorul Alain Robert, supranumit ”Spidermanul francez”, a escaladat Turnul T1 din cartierul La Défense din Paris, miercuri, fără dispozitive de siguranţă, în cadrul unei campanii care militează împotriva violenţei domestice, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a realizat această cascadorie periculoasă în cadrul unei campanii care militează pentru eliberarea lui Jacqueline Sauvage, o femeie din Franţa care a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru uciderea soţului ei, un bărbat deosebit de violent.

Devenind un veritabil simbol al luptei împotriva violenţei domestice, Jacqueline Sauvage a fost eliberată condiţionat printr-un decret semnat de preşedintele Hollande în luna februarie, în urma unei cereri depuse de fiicele ei şi de o campanie naţională ce a adunat un număr impresionant de semnături. Eliberarea condiţionată, devenită posibilă prin graţierea prezidenţială, a fost însă respinsă de o instanţă franceză la începutul lunii august.

Miercuri, angajaţii firmelor care au birouri în clădirea-turn T1 din Paris au urmărit ascensiunea cascadorului francez, în vârstă de 54 de ani.

El s-a filmat singur în timp ce escalada cu mâinile goale această clădire înaltă de 185 de metri şi a purtat asupra lui o cameră ce filmează la 350 de grade. La un moment dat, s-a oprit din ascensiune pentru a scrie un mesaj pe geamul de sticlă al unui birou.

Alain Robert a reuşit să escaladeze turnul T1 şi a ajuns pe acoperişul acestuia în mai puţin de 30 de minute.

După aceea, cascadorul francez a fost dus la o secţie de poliţie pentru a fi chestionat, dar, la fel ca în cazul cascadoriilor sale precedente, a fost eliberat foarte repede.

Alain Robert a escaladat deja mai mulţi zgârie-nori din lume, precum Burj Khalifa, cel mai înalt bloc-turn din lume (828 de metri), situat în Dubai, dar şi turnurile Eiffel şi Montparnasse din Paris, Empire State Building din New York şi Golden Gate Bridge din San Francisco. Multe dintre cascadoriile sale au fost realizate în cadrul unor campanii ce militau pentru diverse cauze, precum ajutorarea victimelor cutremurului din Nepal şi cercetările împotriva căderii părului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.