Stefano Gabbana şi Domenico Dolce, co-fondatorii casei italiene de modă Dolce&Gabbana, şi-au prezentat vineri scuze "chinezilor din întreaga lume" în urma publicării unor videoclipuri catalogate drept rasiste, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vrem să le spunem tuturor chinezilor din lume, şi sunt mulţi, cât de rău ne pare. Şi luăm aceste scuze şi acest mesaj foarte în serios", a afirmat Gabbana, stilist al mărcii, într-o înregistrare video difuzată vineri pe reţeaua de socializare chineză Weibo. 

Alături de el, Dolce a reiterat că sunt "întristaţi" şi că "au reflectat mult asupra polemicii". "Familiie noastre ne-au învăţat întotdeauna să respectăm diferenţele culturale şi (...) cerem iertarea voastră dacă am făcut greşeli în interpretarea voastră", a adăugat el. 

Marca italiană a declanşat mânia chinezilor prin publicarea pe contul de Instagram videoclipuri de promovare a unei prezentări de modă prevăzute pentru miercuri la Shanghai, care arătau o femeie cu trăsături asiatice. Aceasta încerca să mânănce pizza sau spaghete cu beţişoare îndrumată de o voce masculină, ceea ce a fost catalogat drept degradant de către internauţi. 

Scandalul s-a amplificat după difuzarea pe internet a unor capturi de ecran dintr-o discuţie pe Instagram între un utilizator şi Stefano Gabbana, unde acesta din urmă foloseşte în special emoji de excremente pentru a trata China drept "ţară de rahat". 

În faţa acestui scandal, care a dus la anularea prezentării de modă, contul de Instagram al lui Gabbana a fost piratat, potrivit casei italiene, care mai afirmă că nu are decât respect pentru China. 

Cu toate acestea, potrivit presei chineze, site-uri chineze de comerţ online au retras toate produsele casei italiene, în timp ce numeroşi consumatori au jurat să boicoteze produsele firmei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.