Chanel a anunţat că nu va mai folosi în colecţiile sale produse din piele şi blană de la animale exotice, scrie independent.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa de modă franceză va înceta producţia de obiecte vestimentare din piele de crocodil, şopârlă, şarpe, pisici de mare, folosirea de blănuri fiind deja minimală. 

În schimb, va lucra la dezvoltarea de materiale sustenabile care au un impact scăzut asupra mediului înconjurător. 

Bruno Pavlovsky, preşedintele la Chanel, a explicat modul în care această decizie a fost în primul rând una practică, deoarece a devenit prea dificil de procurat piele de animal care să îndeplinească atât standarde de design, cât şi etice. 

"A devenit din ce în ce mai dificil de aflat provenienţa de piele de animal exotic", a spus el pentru WWD. 

Genţile din piele de animal au reprezentat un element de bază pentru brand ani de zile, adesea prezente în paginile revistelor de modă şi la braţul celebrităţilor precum Kate Moss şi Joan Smalls. 

În luna septembrie, a fost prima dată când la London Fashion Week nu a fost prezentată nicio colecţie care să conţină obiecte sau accesorii vestimentare din blană. 

La începutul lunii noiembrie, creatorul de modă Jean Paul Gaultier a decis să nu mai folosească blănuri în colecţiile sale. La fel şi casele de modă Armani (din 2016) şi Gucci (din 2017). 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.