Cel puţin 12 persoane au fost rănite după ce un car alegoric s-a prăbuşit marţi dimineaţă pe Sambadromul din Rio de Janeiro, celebrul stadion în care defilează şcolile de samba pe durata Carnavalului organizat în fiecare an în celebra metropolă braziliană, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O platformă amenajată în vârful unui car alegoric, pe care se aflau mai mulţi dansatori de samba, s-a prăbuşit marţi dimineaţă, provocând căderea de la mare înălţime a artiştilor.

Incidentul a avut loc la doar o zi după ce alte 20 de persoane au fost rănite pe Sambadrom, când un alt car alegoric s-a izbit frontal de o barieră de securitate din interiorul arenei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Poliţia braziliană investighează ambele incidente.

Carul alegoric implicat în accidentul de marţi dimineaţa reprezenta Bourbon Street din New Orleans - o stradă celebră din centrul oraşului american -, iar dansatorii de pe platforma superioară simbolizau balcoanele emblematice ale clădirilor de pe acea stradă vestită.

”Am auzit o explozie în partea de sus a carului. Oamenii au început să ţipe, nu înţelegeam ce se întâmpla”, a declarat Felix Souza, martor la acest incident. ”A fost un moment de disperare pentru toată lumea prezentă acolo”, a adăugat el.

Parada a fost oprită timp de 25 de minute, pentru ca ambulanţele să poată să ridice persoanele rănite şi să le transporte la spital.

Carul alegoric aparţinea şcolii de samba Unidos da Tijuca.

Aiton Freitas, directorul şcolii, a spus că nu cunoaşte motivul aflat la baza producerii accidentului.

Potrivit declaraţiilor sale, carul alegoric a fost testat de trei ori în săptămâna care a precedat debutul Carnavalului, inclusiv cu o încărcătură mult mai mare decât aceea pe care o transporta în timpul paradei.

”Suntem mai şocaţi decât sunteţi voi. Nu ştiu ce s-a întâmplat, însă Carnavalul de la Rio nu este binecuvântat în acest an”, a adăugat el.

În fiecare an, peste 3.000 de dansatori de la 12 şcolii de samba se întrec pe străzile metropolei braziliene pentru a obţine titlul de cea mai bună şcoală de samba la Carnavalul de la Rio de Janeiro.

În 2016, campioana Carnavalului de la Rio de Janeiro a fost desemnată şcoala de samba Mangueira.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.