Cântăreţul şi pianistul Dr. John, figură emblematică a scenei din New Orleans, a murit joi la vârsta de 77 de ani, în urma unui atac de cord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe numele său real Malcolm John Rebennack Jr., Dr. John şi-a început cariera ca muzician de studio în Los Angeles. La finalul anilor 1960 a devenit cunoscut solo, odată cu inventarea personajului The Night Tripper.

În cartea „Up From the Craddle of Jazz”, Jason Berry, Jonathan Foose şi Tad Jones l-au numit „original”.

După ce a dedicat patru albume personajului fantastic, Dr. John a devenit un exponent important al genurilor bayou funk şi jazz în New Orleans.

Colecţia lui de piese „City That Care Forgot” a fost premiată cu Grammy în 2008, acesta fiind unul dintre cele şase trofee primite din partea Recording Academy, iar în 2011 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

A înregistrat cu artişti ca Levon Helm, Gregg Allman, Van Morrison, Harry Connick, Jr., Ringo Starr şi B.B. King şi a colaborat cu chitariştii Mike Bloomfield şi John Hammond Jr.

Dr. John a apărut în documentarul „The Last Waltz” (1978) al lui Martin Scorsese, în lungmetrajele de ficţiune „Louisiana Gator Boys” şi „Blues Brothers 2000” şi în serialul HBO „Treme”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.