Cântăreţul Anthony Wong Yiu-ming a fost acuzat oficial de corupţie de către autorităţile din Hong Kong. Acţiunea are la bază presupuse infracţiuni în legătură cu alegerile din 2018, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wong şi fostul parlamentar Au Nok-him au fost acuzaţi luni de Independent Commission Against Corruption.

Wong a fost arestat joi pe cauţiune. Au Nok-him se află deja în închisoare, în arest preventiv, şi aşteaptă procesul. 

„Acuzaţia susţine că, la 3 martie 2018, Au Nok-him şi Wong Yiu-ming s-au angajat într-o conduită coruptă la alegerile secundare LegCo pentru Hong Kong Island Geographical Constituency furnizând divertisment, şi anume un spectacol, cu scopul de a determina altă persoană să voteze pentru Au la alegeri”, se arată în comunicatul ICAC. 

La un miting, Wong a cântat două cântece pe scenă şi a făcut apel la participanţi să voteze la alegeri pentru Au, o figură proeminentă pro-democraţie. 

Au Nok-him a publicat un videoclip de la eveniment şi a declarat interpretarea lui Wong drept reclamă electorală. 

Conform legii din Hong Kong, este ilegal să foloseşti alimente, băuturi sau divertisment în scopul influenţării modului în care ar putea vota o altă persoană. Au Nok-him a câştigat alegerile. 

De la mijlocul anului 2019, autorităţile din Hong Kong s-au angajat într-o represiune pe scară largă a sectorului pro-democraţie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.