Cântăreţul Paul McCartney, fost membru al trupei The Beatles, a dezvăluit într-un interviu acordat de curând revistei Event că în tinereţea lui a fost rasist, însă nu a adoptat acea atitudine în mod deliberat, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul britanic, în vârstă de 73 de ani, care în prezent este vegan şi adept al conceptului de ”corectitudine politică”, recunoaşte că nu a fost întotdeauna un ”gentleman”, în special în perioada tinereţii sale, petrecută într-o familie de muncitori din Anglia industrială, în Liverpool, în anii 1940 şi 1950. 

Paul McCartney spune că membrii comunităţii în care a crescut foloseau în mod obişnuit un limbaj rasist atunci când se refereau la persoane de altă origine etnică. 

”Pe vremea aceea, când erai copil, erai rasist fără să îţi dai seama. Era pur şi simplu normal să foloseşti anumite cuvinte pe care nu le-ai mai folosit astăzi”, a spus starul britanic. 

Totuşi, mai târziu, Paul McCartney şi-a dat seama că anumite cuvinte, care astăzi sunt considerate peiorative, folosite pentru a descrie persoanele de culoare, aveau puterea de a provoca daune foarte mari. 

”Pe parcurs, ne-am dat seama cum îi fac să se simtă pe acei oameni. Şi, apoi, mi-a căzut fisa. Şi cred că asta li s-a întâmplat multor oameni. Cu siguranţă, mulţi oameni din generaţia mea au folosit un limbaj pe care nu îl mai folosesc astăzi”, a dezvăluit artistul britanic. 

Declaraţiile făcute de Paul McCartney au dorit să clarifice acele controverse din jurul cântecului ”All Day”, o colaborare a sa din 2015 cu Kanye West, Allan Kingdom şi Theophilus London.

Cântecul a fost desfiinţat de criticii muzicali, în special din cauza faptului că rapperul Kanye West a folosit cuvântul ”nigga'” de peste 40 de ori în versurile piesei. După lansare, Paul McCartney a luat apărarea compozitorilor piesei, afirmând că este încântat de felul în care aceasta a fost realizată.

”Oameni precum Oprah Winfrey, care este puţin cam conservatoare în legătură cu astfel de lucruri, spun aşa: «Nu ar trebui să faci asta, nici chiar oamenii de culoare nu ar trebui să folosească acel cuvânt»”, a declarat Paul McCartney pentru BBC Radio 4, în luna mai. ”Însă eu i-am răspuns astfel: «Bine, dar aşa e Kanye! Iar el vorbeşte despre o generaţie urbană care foloseşte astăzi acel cuvânt într-un fel complet diferit. E vorba de context. Aşadar, sunt de fapt mulţumit cu acest cântec”, a adăugat Paul McCartney.

Născut pe 18 iunie 1942, Paul McCartney este cântăreţ, multi-instrumentist şi compozitor. Şi-a început cariera ca basist şi vocalist al grupului The Beatles, în 1957, iar după destrămarea formaţiei, în 1970, a continuat cu o carieră solo care include, între altele, 24 de albume de studio şi 18 premii Grammy.

The Beatles, înfiinţată în 1960 în oraşul Liverpool, este una dintre cele mai renumite şi mai influente trupe din istoria muzicii rock. Alcătuită din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr, formaţia britanică a vândut peste un miliard de discuri pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.