Cântăreţul american James Ingram a murit la vârsta de 66 de ani, au anunţat, marţi, apropiaţi ai artistului R&B, figură importantă a anilor 1980, interpret al pieselor de succes "Baby Come to Me" sau "Yah Mo B There", care a fost descoperit de Quincy Jones.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu am cuvinte să spun cât de mult sufăr la anunţul decesului fratelui meu mai mic", a scris pe Twitter producătorul şi muzicianul Quincy Jones. 

Vestea a fost confirmată de actriţa şi producătoarea Debbie Allen, care a spus, pe Twitter, că l-a pierdut pe "prietenul cel mai drag" şi pe "partenerul de creaţie". Cei doi artişti au creat împreună o comedie muzicală, "The Brothers of the Knight", în 2001.

Născut pe 6 februarie 1952, la Akron, Ohio, James Ingram a cântat în corul bisericii şi a învăţat să cânte la pian singur. După liceu, el a decis să se consacre muzicii şi s-a stabilit la Los Angeles. 

După mai mulţi ani în diverse formaţii, dar şi ca acompaniator al lui Ray Charles sau Marvin Gaye la pian, Ingram a debutat ca solist în 1981 pe albumul "The Dude" al lui Quincy Jones. 



Printre cele trei piese pe care le interpretează, "One Hundred Ways" i-a adus un premiu Grammy la categoria "cel mai bun artist R&B". 

Vocea sa caldă şi profundă s-a impus ca una dintre cele mai marcante din R&B în anii 1980, în special în balada "Baby, Come to Me", un duet cu Patti Austin, care i-a adus prima poziţie în topul vânzărilor de discuri din Statele Unite, în februarie 1983. 

Celălalt mare succes al carierei sale, "Yah Mo B There", de asemenea un duet, de data aceasta cu o altă mare voce a R&B-ului anilor 1970 şi 1980, Michael McDonald, îi va aduce al doilea premiu Grammy, în 1984.

Între alte colaborări ale sale: a contribuit la scrierea piesei "Pretty Young Thing" pentru Michael Jackson, potrivit revistei Rolling Stone, un duet cu Linda Ronstadt. A participat în 1985 la cântecul umanitar colectiv "We Are The World", alături de Stevie Wonder, Lionel Richie, Tina Turner, Michael Jackson, Diana Ross. Singurul său solo este balada "I Don't Have the Heart".

În toate marile sale etape din carieră, James Ingram a fost însoţit de Quincy Jones, în calitate de producător. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.