Wanda Jackson, considerată pionier al rockului, a anunţat, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, că renunţă la turnee, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii artistei au transmis: „După 60 de ani de turnee, Wanda Jackson doreşte să anunţe că renunţă la reprezentaţiile live".

„Această retragere are legătură exclusiv cu sănătatea şi siguranţa. A fost o călătorie nebună. Vă mulţumim tuturor pentru toţi anii de sprijin. Acesta nu este sfârşitul, doar începutul unui nou capitol. Alăturaţi-vă nouă pentru a o felicita pe regina rockabilly pentru cele peste şase decenii de concerte live, poveşti nepreţuite". 

Fiica ei, Gina Simpson, a confirmat că artista - care acum are vârsta de 81 de ani - s-a confruntat în ultima perioadă cu mai multe probleme de sănătate.

Wanda Jackson este cântăreaţă americană, compozitoare, pianistă şi chitaristă. A devenit celebră la jumătatea anilor 1950, considerată drept una dintre cele mai populare cântăreţe de rock.

Este cunoscută drept „Regina Rockabilly" sau „Prima doamnă a genului Rockabilly".

A început să înregistreze la casa de discuri Decca în 1954, la vârsta de 16 ani. Primul ei hit a fost „I Gotta Know”, apărut în 1956 pe albumul „Rockin’ With Wanda”, însă cel mai cunoscut cântec al ei este „Let’s Have a Party" (1960), considerat un clasic rock'n'roll. 

Jackson a înregistrat la casa de discuri Capitol, din 1958 până în 1972, după care a semnat cu Myrrh Records.

Wanda Jackson a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2009, la scurt timp înainte de revenirea ei pe scena muzicală. Acest lucru s-a petrecut când Jack White i-a produs albumul „The Party Ain’t Over”, lansat în 2011 prin casa lui de discuri, Third Man. Curând după acest material, în 2012, a lansat „Unfinished Business”, produs de Justin Townes Earle.

De atunci, Jackson a susţinut turnee şi a lansat autobiografia „Every Night Is Saturday Night: A Country Girl’s Journey to the Rock and Roll Hall of Fame”, în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.