Rihanna a înfiinţat un program global de burse universitare, creat prin intermediul fundaţiei sale de caritate - Clara Lionel Foundation -, pentru a-i sprijini pe studenţii din Statele Unite, Barbados, Brazilia, Cuba, Haiti, Jamaica şi Guyana care au fost acceptaţi în universităţile americane pentru anul universitar 2016 - 2017, informează nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să poţi să oferi darul educaţiei reprezintă de fapt o onoare pentru mine. Educaţia de nivel superior îi ajută pe oameni să aibă perspective, oportunităţi, oferind şansa învăţăturii unui grup de tineri care sunt cu adevărat merituoşi. Sunt încântată să pot să fac acest lucru”, a declarat Rihanna, într-un interviu acordat pentru USA Today.

Noile burse vor fi acordate unor studenţi în funcţie de nevoile individuale ale acestora, iar numărul studenţilor care vor beneficia de sprijin financiar nu este limitat de un prag prestabilit. Rihanna doreşte ca un număr cât mai mare de studenţi să fie incluşi în acest program.

Cuantumul burselor variază de la 5.000 de dolari până la 50.000 de dolari. Ele pot fi reînnoite de până la trei ori sau până când studenţii bursieri îşi obţin diplomele de absolvire. 

Candidaturile pentru aceste burse sunt acceptate până pe 10 iunie. După această dată, un grup de specialişti vor analiza dosarele primite şi vor selecta viitorii bursieri în funcţie de rezultatele lor academice, aptitudinile lor din domeniul leadershipului, implicarea lor în activităţi şcolare şi comunitare, experienţa lor în câmpul muncii şi un eseu. 

Câştigătorii burselor vor fi anunţaţi în august 2016.

Rihanna, născută pe 20 februarie 1988, este o cântăreaţă dance-pop şi R&B, care a devenit cunoscută în 2005, după ce a semnat un contract avantajos cu rapperul şi producătorul Jay Z. A lansat opt albume de studio, iar discurile şi single-urile sale s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. Este câştigătoare a opt premii Grammy. 

Rihanna a început turneul de promovare a noului ei album, ”Anti”, pe 12 martie, iar acesta se va desfăşura până la finalul lunii august. Între artiştii care deschid concertele sale se află Travis Scott şi Big Sean.

Rihanna va susţine un concert în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 14 august, iar biletele au fost puse deja în vânzare, la preţurile de 151,20 de lei, 464,40 de lei, 572,40 de lei şi 648 de lei, în funcţie de locul ocupat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.