Cântăreaţa engleză Dua Lipa a fost dată în judecată după ce a publicat pe Instagram o fotografie cu ea realizată de paparazzi, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit documentelor depuse la o curte de justiţie americană, vedeta a fost surprinsă în februarie 2019, într-un aeroport, aşteptând la coadă, apoi a publicat imaginea pe reţeaua de socializate „fără permisiune sau autorizaţie”.

Integral Images a transmis că Lipa a profitat de pe urma fotografiei, pentru că pagina sa de Instagram este o unealtă de marketing pentru muzica ei.

Sunt cerute despăgubiri în valoare de 150.000 de dolari şi este solicitat un proces cu juriu.

Compania solicită şi emiterea unui ordin care să o împiedice pe artistă să mai comită acte de încălcare a drepturilor de autor şi plata cheltuielilor de judecată.

Dua Lipa a publicat fotografia pe contul său de Instagram pe 7 februarie 2019, la aproximativ patru zile după ce fusese realizată.

Postarea a fost ştearsă între timp.

Integral Images a aplicat pentru drepturile de autor asupra imaginii, iar cererea a fost aprobată pe 20 februarie 2021, potrivit documentelor de la US Copyright Office.

Compania a susţinut că Dua Lipa a publicat „cu bună ştiinţă” fotografia pe reţelele de socializare fără permisiune şi a menţinut-o pentru a face bani, contul său fiind monetizat, având conţinut advertorial.

Deşi mulţi cred că pot publica o imagine în care apar, legea prevede că fotograful deţine dreptul asupra acesteia.

Lipa nu este primul star dat în judecată pentru că a folosit imagini realizate de paparazzi pe social media. Gigi Hadid, Liam Hemsworth şi Khloe Kardashian s-au confruntat cu astfel de cazuri, iar în 2019 Ariana Grande şi Justin Bieber au ajuns la un acord cu fotograful Robert Barbera în situaţii similare. În acelaşi an, Jennifer Lopez a fost acţionată în judecată de Splashy News and Picture Agency pentru că a postat o fotografie cu ea şi Alex Rodriguez pe Instagram. Compania a renunţat apoi la reclamaţie cu acordare de daune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.