Cineastul spaniol Rodrigo Sorogoyen va prezida juriul Semaine de la Critique, una dintre selecţiile paralele la Festivalul de Film de la Cannes, au anunţat vineri organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rodrigo Sorogoyen, în vârstă de 42 de ani, este una dintre figurile marcante ale renaşterii cinematografiei spaniole. În ultimii ani, el s-a făcut remarcat prin cinema noir, de la "Que dios nos Perdone" la "El Reino", care i-a adus în 2019 premiul Goya pentru cel mai bun regizor, echivalentul spaniol al premiilor Oscar.

Un public francez mai larg l-a descoperit odată cu ultimul său film, "As Bestas", un thriller filmat în Galicia, în care joacă doi actori francezi, Denis Ménochet şi Marina Fois.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Înfiinţată în 1962, la Semaine de la Critique este una dintre principalele selecţii paralele la Festivalul de la Cannes, dedicată descoperirii de noi talente şi programării de filme aflate la prima sau a doua producţie.

Lista celor 11 lungmetraje din acest an urmează să fie dezvăluită la 15 aprilie.

Selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, lista de filme pentru această 77-a ediţie, urmează să fie dezvăluită joi, 11 aprilie. Juriul competiţiei va fi prezidat de regizoarea filmului "Barbie", Greta Gerwig, iar cel al secţiunii Un certain regard de Xavier Dolan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.