Actriţa şi regizoarea italiană Valeria Golino va prezida juriul Un Certain Regard, una dintre selecţiile oficiale ale Festivalului de Film de la Cannes, care îi va reuni pe actorul venezuelean Edgar Ramírez şi cântăreţul francez Benjamin Biolay, au anunţat miercuri organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa poloneză Joanna Kulig („Cold War”) şi regizoarea americană Debra Granik („Leave no trace”) completează juriul acestei secţiuni dedicate filmelor îndrăzneţe şi originale, care celebrează cinema-ul de autor şi de descoperire. 

Selecţia 2022 Un Certain Regard cuprinde douăzeci de filme. Opt sunt premiere şi nouă sunt semnate de regizoare. 

Anul trecut, filmul cineastei ruse Kira Kovalenko, „Les Poings Desserrés” a fost recompensat cu Prix Un Certain Regard.

„Tirailleurs”, de Mathieu Vadepied, cu Omar Sy, va fi prezentat în deschiderea acestei secţiuni. 

„În această lume plină de zgomot şi de furie, sunt fericită şi onorată să pot ajuta, poate, să apară cineaşti”, a mărturisit Valeria Golino, al cărei debut de carieră a fost remarcat în Statele Unite, înainte de a lucra în Italia şi Franţa.  

În 2013, Valeria Golino a realizat primul ei film, „Miele”, prezentat la Un Certain Regard. Cinci ani mai târziu, ea a fost selectată pentur „Euforia”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.