„La civil”, regizat de Teodora Ana Mihai, a fost recompensat vineri seară cu Prix de l'Audace (premiul pentru curaj, n.r.) al secţiunii Un Certain Regard din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La civil”, co-producţie Belgia - România - Mexic, a fost filmat iarna trecută în Mexic şi este inspirat de întâmplări reale. O mamă a cărei fiică este răpită plăteşte recompensa cerută, dar fata nu se întoarce acasă. Autorităţile refuză să o mai ajute, iar femeia se găseşte în postura de a lupta pentru a-şi găsi copilul.

Acesta este primul lungmetraj regizat de Teodora Mihai. Din distribuţie fac parte Arcelia Ramírez, Álvaro Guerrero şi Jorge A. Jimenez.

În 2019, proiectul „La civil” - produs de Hans Everaert pentru Menuetto, Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Cristian Mungiu pentru Mobra Films, şi de Michel Franco, şi scris de Teodora Mihai şi Habacuc Antonio De Rosario - a primit la concursul Centrului Naţional al Cinematografiei 71,41 de puncte şi 1,5 milioane de lei.

Premiul Un Certain Regard a revenit filmului „Unclenching The Fists” (Rusia), realizat de Kira Kovalenko.

Premiul juriului condus de regizoarea şi scenarista britanică Andreea Arnold a revenit „Grosse Freiheit” (Austria), de Sebastian Meise.

Prix d'Ensemble a fost acordat filmului „Bonne mère” (Franţa), regizat de Hafsia Herzi.

Pentru originalitate a fost premiat „Lamb” (Islanda), de Valdimar Jóhannsson, iar o menţiune specială a revenit peliculei „Noche de fuego” (Mexic), de Tatiana Huezo.

Secţiunea Un Certain Regard a revenit anul acesta la forma şi misiunea originale, aceea de a prezenta cinematografia tânără şi pe cea de cercetare, după cum a spus Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, la anunţarea selecţiei.

În competiţia de anul acesta au fost alese 20 de lungmetraje, dintre care şase concurează pentru trofeul Caméra d'or.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va încheia sâmbătă, cu gala de premiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.