Jodie Foster, Matt Damon, Isabelle Huppert, Marco Bellocchio, Steve McQueen şi un invitat surpriză vor participa la întâlniri cu publicul în cadrul seriei „Rendez-vous with…” de la Festivalul de Film de la Cannes 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansată în anii 1990, seria „Masterclasses” a devenit un punct important al festivalului. Organizatorii au redenumit-o, în 2018, „Rendez-vous with…” şi au extins-o. Publicul poate discuta astfel cu invitaţi de marcă ai festivalului.

În timpul ediţiei de anul acesta, a 74-a, la Palais des festivals vor avea loc şase întâlniri.

Prima dintre acestea este programată pentru 7 iulie, la ora locală 11:00, iar invitatul rămâne o surpriză. Este vorba despre „o figură majoră a cinematografiei şi un mare prieten al Festivalului de la Cannes, care şi-a pus amprenta pe istoria lui”, după cum au anunţat joi organizatorii.

Tot pe 7 iulie, dar după-amiază, actriţa, producătoarea şi regizoarea Jodie Foster - dublu premiată cu Oscar - va discuta cu cinefilii. La ediţia de anul acesta, chiar la gala de deschidere, ea va primi trofeul Palme d’or onorific.

Actorul, scenaristul şi producătorul american Matt Damon va fi invitatul zilei de 9 iulie. El este protagonistul filmului „Stillwater”, regizat de Todd McCarthy, care va fi proiectat la festival în afara competiţiei. Cel mai recent, Damon a fost prezent la festival în 2013, pentru prezentarea filmului „Behind the Candelabra”, de Steven Soderbergh, selectat în competiţie. Damon, de cinci ori nominalizat la Oscar, a fost premiat pentru scenariul „Good Will Hunting” împreună cu Ben Affleck.

Actriţa franceză de teatru şi film Isabelle Huppert va fi protagonista zilei de 13 iulie. Ea a fost prezentă de nenumărate ori pe Croazetă, inclusiv ca maestru de ceremonii, preşedintă a juriului şi câştigătoare - cu două premii pentru interpretare („Violette Nozière - 1978, „La pianiste” - 2001).

Cineastul italian Marco Bellocchio se va întâlni cu publicul pe 15 iulie pentru a vorbi despre cele cinci decenii de carieră. La Cannes, el va fi recompensat cu un trofeu Palme d'or onorific, la gala de închidere, şi îşi va prezenta cel mai recent lungmetraj, documentarul „Marx può aspettare”. 

Câştigător al trofeului Camera d’or în 2008, pentru „Hunger”, cineastul american Steve McQueen va participa la „Rendez-vous with...” pe 16 iulie. Aceasta va fi prima lui vizită la festival de la performanţa obţinută în urmă cu mai bine de un deceniu. În 2020, două dintre filmele lui au fost selectate, însă nu au putut fi prezentate. Unul dintre ele, „Lovers Rock”, care nu a mai rulat pe marele ecran, va fi proiectat în programul Cinéma de la plage în prezenţa cineastului. 

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 6 şi 17 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.