Lungmetrajul egiptean „Feathers”, regizat de Omar El Zohairy, a câştigat marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de la Cannes, care a fost prezidată anul acesta de cineastul Cristian Mungiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Feathers” a primit Nespresso Grand Prix al secţiunii dedicate regizorilor aflaţi la primul sau al doilea film.

Cu acţiunea plasată în Egiptul contemporan, „Feathers” spune povestea unei femei care are trei copii, al cărei soţ idealist este transformat din greşeală de un magician într-o găină. Lungmetrajul este o producţie Still Moving (Franţa), co-produs de Film Clinic (Egipt), Lagoonie Film Production (Egipt), Kepler Film (Olanda) şi Heretic (Grecia).

Prix Fondation Louis Roederer de la Révélation a revenit actriţei Sandra Melissa Torres pentru interpretarea din „Amparo”, regizat de Simón Mesa Soto, despre o mamă din clasa muncitoare care încearcă disperat să îşi salveze fiul de la recrutarea în armata calumbiană.

„Olga” a primit SACD Award, acordat scenariştilor Elie Grappe şi Raphaëlle Desplechin. Filmul explorează lumea gimnasticii din Ucraina.

„Zero Fucks Given”, care vorbeşte despre singurătate, regizat de Emmanuel Marre şi Julie Lecoustre, a primit Prix Gan Foundation pentru distribuţie. Premiul a fost acordat companiei Condor.

Programul celei de-a 60-a ediţii a secţiunii a cuprins 13 premiere mondiale, şapte din ele în competiţie, alese din aproximativ 1.000 de filme de către Charles Tesson, director artistic, şi comitetul său.

Scurtmetrajul românesc „Interfon 15”, de Andrei Epure, a fost selectat în competiţia secţiunii Semaine de la Critique. Filmul spune povestea unei femei care e găsită inconştientă în faţa blocului în care locuieşte. Nimeni nu îi ştie numele, iar în timp ce aşteaptă salvarea, vecinii vorbesc despre viaţa ei şi a lor. Distribuţia este alcătuită din Cosmina Stratan, Mihaela Sîrbu, Ana Ciontea, Ozana Oancea, Otilia Panainte, Marius Ghica, Ioana Mateescu, Liviu Pintileasa şi Mara Luca.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va încheia sâmbătă, cu gala de premiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.