Astronautul american Buzz Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună, a lansat un film realizat cu ajutorul tehnicilor de realitate virtuală (VR), ce detaliază planurile sale de colonizare a planetei Marte, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, intitulat ”Cycling Pathways to Mars”, are o durată de aproape 10 minute şi îl prezintă pe celebrul astronaut american, sub forma unei holograme, în rolul de narator. 

Planul conceput de Buzz Aldrin se bazează pe folosirea Lunii şi a sateliţilor naturali ai lui Marte pe post de ”puncte de alimentare” în timpul viitoarelor călătorii spre şi dinspre ”Planeta Roşie”. Folosind tehnologia actuală, o călătorie spre Marte ar dura aproximativ şase luni.

Într-un interviu acordat pentru BBC, Buzz Aldrin a spus că speră că acest film va ajuta guvernele lumii să se concentreze pe alcătuirea unui plan unitar în vederea realizării primei călătorii spre planeta Marte.

”Nu poti să îţi permiţi să faci de unul singur toate aceste lucruri. Pentru că o astfel de misiune îţi consumă tot bugetul de care dispui şi tot nu ai ajunge nicăieri”, a spus astronautul american.

Buzz Aldrin a lăudat investiţiile pe care le face Elon Musk, CEO-ul companiei private SpaceX, în domeniul călătoriilor spaţiale, însă este de părere că guvernele lumii, nu firmele private, sunt acelea care ar trebui să ofere asistenţă pentru atingerea obiectivului suprem - colonizarea planetei Marte.

Prezent la celebrul festival South by SouthWest (SXSW) din Austin, Texas, la începutul acestei săptămâni, astronautul american a spus că Elon Musk este un adevărat expert în transporturi, dar care nu s-a gândit la ceea ce se va întâmpla după ce primele echipaje de astronauţi vor ajunge pe Marte.

Nu poţi să te întorci

Filmul, dezvoltat de compania de realitate virtuală 8i, în parteneriat cu revista Time, duce spectatorii pe suprafaţa planetei Marte, într-un mediu special creat pentru a semăna cu viitoarele colonii umane de pe ”Planeta Roşie”.

Deşi se adresează în special comunităţii ştiinţifice - deoarece filmul nu prea include peisaje plăcute vederii -, Buzz Aldrin consideră că primii oameni care vor ajunge pe Marte vor trebui să suporte condiţii foarte dure, pentru binele viitoarelor generaţii de exploratori interplanetari.

”Nu erau oameni de ştiinţă cei care au venit prima dată aici (în Statele Unite, n.r.) pe Mayflower, ci erau pelerini”, a spus astronautul, referindu-se la corabia care a pornit din oraşul englez Plymouth către ”Lumea Nouă”, în anul 1620 - o călătorie considerată momentul care a pus fundamentul istoriei americane.

”Au plecat din motive diverse. S-au gândit la ele”, a adăugat Buzz Aldrin.

Primii oameni care vor ajunge pe Marte vor trebui să aibă aceeaşi mentalitate cu acei primi colonişti americani, a mai spus astronautul.

”Cred că vom avea parte de nişte pionieri, însă ei vor trebui să fie foarte bine pregătiţi şi ceea ce mă tulbură este faptul că ei vor trebui să fie motivaţi şi vor trebui să îşi menţină acea motivaţie într-o mentalitate care se schimbă. Cred că aceasta este principala îngrijorare. Nu cred că trebuie doar să mergem până acolo şi apoi să ne întoarcem - am făcut deja acest lucru cu misiunile Apollo”, a adăugat Buzz Aldrin.

Un film uluitor

Acest film este doar una dintre numeroasele producţii de realitate virtuală ce au fost prezentate la festivalul SXSW într-un cinematograf ce combină experienţele de realitate virtuală cu cele de realitate augmentată.

Charles Singletary, directorul companiei Upload VR, s-a declarat impresionat de experienţa oferită de această peliculă VR.

”Filmul a fost incredibil. Calitatea producţiei te face să te simţi ca şi cum te afli în mijlocul unui film ştiinţifico-fantastic, iar ceea ce face pelicula să fie încă şi mai uluitoare este faptul că Buzz Aldrin te ghidează într-un univers care ar putea fi realizat într-o manieră realistă”, a spus el.

”Holograma a fost foarte clară şi a fost prezentată ca o proiecţie într-un spaţiu virtual. E un mic detaliu care menţine intactă această incursiune”, a adăugat Charles Singletary. 

Filmul ”Cycling Pathways to Mars” poate fi vizionat cu ajutorul headset-ului Vive al companiei HTC şi va fi în curând disponibil şi pe headseat-ul rival, Oculus Rift.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.