Brian May, Keith Richards, Robert De Niro şi Susan Sarandon se numără printre cei 175 de artişti care susţin că nu se tem, într-un videoclip ce promovează o campanie mondială care are scopul de a strânge fonduri pentru refugiaţi şi victimele violenţei religioase şi politice, informează rollingstone.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între cei care apar în videoclip se numără Bruce Springsteen, Ringo Starr, Joe Walsh, Brian Wilson, Robert Plant, Bruce Springsteen, Ringo Starr, Joe Walsh, Peter Gabriel, Brian Wilson, Sting şi Iggy Pop.

Artiştii Patti Smith, Jackson Browne, Yoko Ono, Elvis Costello, Debbie Harry, My Morning Jacket, Wilco, Nile Rodgers, Buddy Guy şi Bonnie Raitt apar, de asemenea, în videoclip, ţinând în mâini pancarte cu sloganul ”Nu îmi este frică/ Not afraid”.

Videoclipul a fost regizat de Kevin Godley, fost membru al grupului muzical 10cc, iar ca temă muzicală a fost aleasă melodia "We Are Not Afraid”, cântată de interpetul nigerian Majek Fashek.

”Ideea pentru «Nu ne este frică» a apărut din creşterea insensibilă a violenţei cu care au avut de-a face cetăţeni ai acestei lumi şi dintr-o dorinţă de a face diferenţa, crescând nivelul de conştientizare în privinţa problemelor şi organizaţiilor dedicate ajutotării victimelor”, a scris Steve Weitzman, iniţiatorul campaniei, în videoclip.

”Inamicul fanaticului este plăcerea, ceea ce face extrem de important să continuăm să susţinem plăcerea. Dansează nebuneşte. Aşa poţi scăpa de terorism”, arată un citat al autorului Salman Rushdie inclus în videoclip.

Sumele încasate din urma campaniei "We Are Not Afraid" vor ajunge la Human Rights Watch (HRW) şi International Rescue Committee (IRC).

”Ura iraţională este un cancer creat de umanitate. A ceda ar însemna eşecul speciei noastre”, a scris regizorul Kevin Godley pe site-ul oficial al proiectului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.