Un exemplar al scenariului „Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany's”, cu adnotări făcute de actriţa Audrey Hepburn, a fost vândut, miercuri seară, la o licitaţie Christie’s pentru 632.750 de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este cel mai mare preţ la care a fost adjudecat un scenariu de film la o licitaţie, potrivit casei londoneze.

Scenariul, care are 140 de pagini, a fost unul dintre cele peste 250 de loturi din colecţia personală a actriţei de origine belgiană, oferite de fiii ei, Luca Dotti şi Sean Hepburn Ferrer, pentru a fi scoase la licitaţie de Christie’s.

Cu o valoare estimată la 60.000 - 90.000 de lire sterline, scenariul a fost licitat de patru persoane, dintre care una, prin telefon. Tiffany & Co. a câştigat licitaţia la care a fost reprezentată de Annamarie V. Sandecki, arhivar.

„«Breakfast at Tiffany’s» este o operă-simbol în istoria cinematografiei şi suntem mândri că am reuşit să punem în siguranţă acest scenariu în arhivele noastre, ca mod de celebrare a moştenirii culturale a Tiffany’s”, a transmis Caroline Naggiar, reprezentant al companiei, citat de New York Times.

Între loturile licitate s-au numărat mai multe imagini realizate pe platourile de filmare ale peliculei, între care una în care Audrey Hepburn apare alături de actorul George Peppard. Aceasta a fost adjudecată contra sumei de 81.250 de lire sterline, de 40 de ori mai mult decât fusese estimată.

Născută în Belgia, în 1929, Audrey Hepburn a jucat în filme ca „Vacanţă la Roma/ Roman Holiday” (1953), „Sabrina” (1954), „Funny Face” (1957). A câştigat numeroase trofee, inclusiv un Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru „Vacanţă la Roma”. Şi-a dedicat o importantă parte din viaţă campaniilor umanitare. Ultimul film în care a jucat a fost „Always” (1989), de Steven Spielberg. A murit la vârsta de 63 de ani, pe 20 ianuarie 1993, în Elveţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.