Brandul de lux Saint Laurent a anunţat joi crearea unei companii de producţie de film, Saint Laurent Productions, care îşi va face debutul la Festivalul de Film de la Cannes în selecţia oficială cu „Strange Way of life”, de Pedro Almodovar, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vreau să lucrez cu toate marile talente cinematografice care m-au inspirat de-a lungul anilor şi să le ofer un spaţiu”, a declarat directorul de creaţie Saint Laurent, Anthony Vaccarello, citat într-un comunicat de presă.

Casa de modă, care aparţine grupului Kering, spune că este primul brand de lux care include producţia de filme cu drepturi depline în activităţile sale.

Saint Laurent Productions va participa la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, în perioada 16-27 mai, în cadrul selecţiei oficiale cu „Strange Way of Life” de Pedro Almodŕłvar, cu Ethan Hawke şi Pedro Pascal, precizează comunicatul de presă care confirmă informaţii de la compania de specialitate pe site-ul dedicat modei de lux Women's Wear Daily (WWD).

David Cronenberg şi Paolo Sorrentino se numără printre realizatorii cu care Saint Laurent Productions are alte proiecte în lucru.               

„Aceşti regizori reuşesc întotdeauna să-mi deschidă mintea şi, într-un fel, viziunea singulară şi radicală pe care o aduc cinematografiei m-au făcut persoana care sunt astăzi”, explică Anthony Vaccarello.               

Directorul de creaţie, în funcţie din 2016, va proiecta costumele pentru filmele produse de Saint Laurent Productions.               

În 2022, Saint Laurent a realizat o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de euro, în creştere cu 33% faţă de anul precedent. Brandul nu a precizat ce sume vor fi investite în filmele pe care intenţionează să le producă.

Kering este deja implicată în lumea cinematografiei, în special prin Women in motion care, de 9 ani, „pune în evidenţă femeile în cinema, în faţa şi în spatele camerei”. Anul acesta, premiul va reveni actriţei Michelle Yeoh, câştigătoare de Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.