Warner TV propune, în fiecare vineri seară din luna februarie, filme de acţiune, pline de mistere şi cu elemente de thriller, lungmetraje devenite cult, în care protagonişti sunt Brad Pitt, Clint Eastwood, Jack Nicholson şi Jamie Lee Curtis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre filmele de top ale lui Brad Pitt, în care le dă replica lui Morgan Freeman şi lui Gwyneth Paltrow, regizat de David Fincher, este „Seven” (SUA, 1995), care va fi difuzat pe 4 februarie, de la ora 22.10.

Doi detectivi, un începător şi un veteran, sunt pe urmele unui ucigaş în serie, care îşi motivează crimele prin cele şapte păcate capitale. Lungmetrajul, din distribuţia căruia face parte şi Kevin Spacey, a fost nominalizat la Oscar pentru montaj şi la premiile BAFTA pentru scenariul scris de Andrew Kevin Walker.

Clint Eastwood este regizor, împreună cu Don Siegel, şi protagonistul filmului „Comisarul Harry/ Dirty Harry” (SUA, 1971), ce va putea fi urmărit pe 11 februarie, de la ora 22.10. Un psihopat ameninţă întreg oraşul San Francisco, iar Harry Calllahan, cel mai dur dintre membrii forţelor de ordine, este desemnat să îl găsească şi să îl oprească. În 2012, filmul - din distribuţia căruia fac parte Andrew Robinson, Harry Guardino şi Reni Santoni - a fost inclus în National Film Registry pentru a fi conservat, având în vedere semnificaţia sa culturală.

Jack Nicholson, Stephen Dorff, Michael Caine, Jennifer Lopez şi Judy Davis joacă în „Sânge şi vin/ Blood and Wine” (SUA, Marea Britanie, 1996), care va fi difuzat pe 18 februarie, de la ora 22.30. În filmul regizat de Bob Rafelson, un bărbat ratat ca părinte şi soţ pune la cale un jaf pentru a face rost de bani să îşi consolideze afacerea. Când soţia lui intervine şi îi dă planurile peste cap, totul se limitează la supravieţuire. Lungmetrajul a fost selectat în competiţia Festivalului de la San Sebastián, unde Michael Caine a fost premiat pentru interpretare.

„Crime în numele iubirii/ Blue Steel” (SUA, 1990), regizat de Kathryn Bigelow, dublu premiată cu Oscar pentru „The Hurt Locker”, are în centru o poliţistă novice care trebuie să înfrunte un psihopat înarmat ce devine obsedat de ea. Jamie Lee Curtis, Ron Silver, Kevin Dunn şi Richard Jenkins fac parte din distribuţia filmului care va putea fi urmărit la Warner TV pe 25 februarie, de la ora 22.40.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.