"Night Swim", un thriller supranatural produs de maeştrii horror Jason Blum şi James Wan, a debutat pe locul al doilea în box office-ul nord-american. Filmul, care marchează prima lansare naţională a anului, a adunat o sumă moderată de 12 milioane de dolari din 3.200 de cinematografe nord-americane. Aceste vânzări de bilete nu au fost suficiente pentru a doborî "Wonka", care a revenit pe primul loc cu 14,4 milioane de dolari în al patrulea weekend de la lansare, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Night Swim" nu a făcut mare vâlvă în box office-ul internaţional, cu doar 5,7 milioane de dolari din 36 de pieţe, ajungând la încasări de 17,7 milioane de dolari la nivel global. Filmul a costat 15 milioane de dolari.

Filmul urmăreşte o familie care descoperă că o prezenţă bântuie piscina din curtea din spate a noii lor case. "Night Swim" este primul film lansat de Blum's Blumhouse al lui Blum ("Five Nights at Freddy's", "Paranormal Activity") şi Atomic Monster al lui Wan ("The Conjuring", "Saw") de când cei doi titani ai terorii şi-au unit oficial companiile la 2 ianuarie.

După un sezon de sărbători lipsit de strălucire, "Wonka" a fost singura lansare de Crăciun cu rezistent la box office. Comedia muzicală a Warner Bros., cu Timothée Chalamet în rolul excentricului ciocolatier, a generat 164,6 milioane de dolari în America de Nord şi 465 de milioane de dolari la nivel global până în prezent.

Comedia animată "Migration", produsă de Universal şi Illumination, a ajuns pe locul trei, cu 10,5 milioane de euro din 3.712 săli. După trei săptămâni de la lansare, filmul - despre o familie de raţe care se rătăceşte în timp ce se îndreaptă spre sud pentru iernat - a obţinut 78 de milioane de dolari în America de Nord şi 150 de milioane de dolari la nivel mondial. "Migration" a costat 70 de milioane de dolari.

"Aquaman and the Lost Kingdom", o continuare a benzilor desenate de la Warner Bros. şi DC, a ocupat locul al patrulea, cu 10,6 milioane de dolari. Cu un buget de 205 milioane de dolari, filmul a subperformat dramatic aşteptărilor şi a trecut în sfârşit de 100 de milioane de dolari pe plan intern după trei săptămâni de la lansare. (Majoritatea filmelor cu supereroi speră să atingă acest reper în weekendul de lansare.) A obţinut încasări de 334,8 milioane de dolari la nivel global, aproximativ la fel ca eventualele dezamăgiri din benzile desenate precum "The Flash", "The Marvels" şi "Ant-Man and the Wasp": Quantumania".

Comedia "Anyone but You" a completat top cinci cu venituri de 9,5 milioane de dolari din 3.055 de cinematografe, o creştere de 9% a vânzărilor de bilete faţă de weekendul precedent. Filmul, care a costat 25 de milioane de dolari şi care îi are în rolurile principale pe Sydney Sweeney şi Glen Powell, a adunat o sumă decentă de 43,7 milioane de dolari după trei săptămâni pe marile ecrane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.