"The Beekeeper" de la Amazon MGM se află pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, urmat de musicalul "Mean Girls" de la Paramount, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amazon MGM a anunţat că "The Beekeeper" a ocupat primul loc cu 7,4 milioane de dolari din 3.337 de săli de cinema în al treilea weekend de la lansare. Paramount a transmis că musicalul "Mean Girls" a obţinut 7,3 milioane de dolari din 3.544 de săli. 

Este al doilea weekend la rând fără o nouă lansare a unui studio major. Comedia de spionaj "Argylle" (de la Apple şi Universal) va fi lansată în 2 februarie, în timp ce adaptarea de benzi desenate "Madame Web" (de la Sony) şi musicalul biografic "Bob Marley: One Love" (de la Paramount) debutează în 14 februarie. 

Indiferent de cum se vor stabili cifrele finale, decizia Paramount de a difuza "Mean Girls" pe marele ecran şi nu direct pe Paramount+ s-a dovedit a fi înţeleaptă din punct de vedere financiar. Filmul devenit musical de Broadway a generat 60,8 milioane de dolari în America de Nord şi 84,3 milioane de dolari la nivel global până în prezent, un rezultat decent având în vedere bugetul modest de 36 de milioane de dolari al filmului.

Thrillerul de acţiune "The Beekeeper", de David Ayer, a obţinut până acum 41,6 milioane de dolari în America de Nord şi 100 de milioane de dolari la nivel mondial. Filmul, în care Jason Statham joacă rolul unui fost agent care se răzbună în numele prietenului său, a fost produs şi finanţat de Miramax. Amazon MGM (care a achiziţionat drepturile de difuzare în America de Nord) nu are de achitat decât costul de rezervare a filmului în cinematografele din ţară.

Având în vedere acalmia, clasamentul box office-ului intern arată aproape identic cu cel de weekendul trecut, cu "Wonka" al lui Timothee Chalamet pe locul al treilea, animaţia "Migration" a Universal şi Illumination pe locul 4 şi comedia romantică "Anyone But You" a Sony, care completează primele cinci locuri.

"Wonka" a rămas în top trei timp de şapte weekenduri consecutive. Este o odă adusă comediei muzicale, dar şi un semn al lipsei totale de concurenţă. "Wonka" a adăugat 5,9 milioane de dolari din 3.014 locaţii, ajungând la 195 de milioane de dolari pe plan intern. Filmul de familie, care a costat 100 de milioane de dolari, a avut încasări de peste 552 de milioane de dolari la nivel mondial.

"Migration" a depăşit pragul de 100 de milioane de dolari, după ce a adus 5 milioane de dolari din 2.962 de cinematografe în acest weekend. În străinătate, comedia de animaţie a generat 104 milioane de dolari, pentru un total mondial de 206 milioane de dolari. Filmul, despre o familie de raţe care se îndreaptă spre sud pentru iarnă, a avut un început lent în box office-ul de sărbători, dar a reuşit să rămână suficient de mult timp pentru a-şi justifica preţul de 70 de milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.