Ultimul episod din saga horror "Insidious" a debutat în fruntea box-office-ului nord-american cu încasări de 32,6 milioane de dolari din peste 3.188 de cinematografe, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Insidious: The Red Door", cu Patrick Wilson (care a şi regizat filmul) Ty Simpkins, Andrew Astor şi Rose Byrne în rolurile principale, a costat 16 milioane de dolari. Este un film în care un tată şi un fiu se luptă cu demonii.

Această sumă este mai mare decât cea a mult-aşteptatului blockbuster "Indiana Jones and the Dial of Destiny", care a strâns doar 26,5 milioane de dolari în al doilea weekend de la premieră. În acest al cincilea episod al celebrei francize, la cincisprezece ani după episodul precedent, Harrison Ford, în vârstă de 80 de ani, îl interpretează din nou pe celebrul arheolog, dar James Mangold îl înlocuieşte pe Steven Spielberg în calitate de regizor.

"Sound of Freedom", în regia lui Alejandro Monteverde, cu Jim Caviezel, un thriller lăudat de cercurile conservatoare americane, care spune povestea luptei unui agent demisionar împotriva traficului sexual de copii în Columbia, a surprins pe toată lumea debutând în clasament, pe locul trei, cu încasări de 40 milioane de dolari, după şase zile de la lansare. Criticii acuză filmul că transpune ecoul teoriilor conspiraţioniste avansate de mişcarea QAnon. Fostul preşedinte Donald Trump, care a făcut apeluri repetate la adepţii QAnon, a redistribuit trailerul filmului pe reţeaua sa de socializare Truth.

Lungmetrajul de animaţie "Elementary", o poveste fantastică a studioului Pixar (Disney) având ca fundal imigraţia, s-a clasat pe locul al patrulea, obţinând 9,6 milioane.

"Spider-Man: Across the Spider-Verse" a coborât pe locul al cincilea în a şasea săptămână de la lansare, obţinând 8 milioane de dolari. 

Topul nord-american este completat de "Joy Ride" (5,9 milioane de dolari), "No Hard Feelings" (5,2 milioane de dolari), "Transformers: Rise of the Beasts" (5 milioane), "The Little Mermaid" (3,5 milioane de dolari), "Ruby, teenage Kraken" (2,8 milioane de dolari). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.