"The Marvels" din universul cinematografic Marvel a eşuat la box office cu încasări de doar 47 de milioane de dolari în weekendul de lansare, reuşind cel mai prost debut din istoria MCU. Cu actori precum Brie Larson care nu au putut promova filmul din cauza grevei SAG (care în cele din urmă s-a încheiat vineri), "The Marvels" nu a reuşit nici măcar să egaleze estimările dezamăgitoare de 60 - 65 de milioane de dolari, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doar alte două filme din această serie extinsă ("The Marvels" este cel de-al 33-lea episod în 15 ani) au avut un debut mai slab cu încasări de 60 de milioane de dolari: "The Incredible Hulk" din 2008, cu 55,4 milioane de dolari, şi "Ant-Man" din 2015, cu 57,2 milioane de dolari.

"The Marvels" nu a fost pe măsura aşteptărilor nici în box office-ul internaţional, cu 63,3 milioane de dolari din 51 de teritorii, pentru un start mondial de 110 milioane de dolari. Disney spera să genereze cel puţin 140 de milioane de dolari la nivel global în acest weekend. Producţia a costat aproximativ 220 de milioane de dolari şi 100 de milioane de dolari pentru promovare în întreaga lume.

"Este o prăbuşire fără precedent a box office-ului Marvel", a declarat David A. Gross, care conduce firma de consultanţă cinematografică Franchise Entertainment Research. "Grevele au afectat marketingul filmului, dar nu asta determină aceste cifre".

"The Marvels", regizat de Nia DaCosta şi avându-i ca protagonişti pe Brie Larson, Teyonah Parris şi Iman Vellani, este continuarea blockbusterului de un miliard de dolari "Captain Marvel" din 2019. Filmul nu s-a apropiat nici pe departe de debutul eroic de 153 de milioane de dolari al predecesorului său. 

"Five Nights at Freddy's" a coborât pe locul al doilea, cu 9 milioane de dolari din 3.694 de cinematografe, în al treilea weekend de la lansare. Adaptarea terifiantă a jocului video de la Universal şi Blumhouse a generat până acum 127 de milioane de dolari în America de Nord şi 215 milioane de dolari în întreaga lume.

Pe locul al treilea, "The Eras Tour" al lui Taylor Swift a adăugat încă 5,9 milioane de dolari din 2.484 de săli în al cincilea weekend de la lansare. Filmul-concert, produs de Swift şi distribuit de AMC Theatres, a avut încasări de 172,5 milioane de dolari în America de Nord şi 240,9 milioane de dolari la nivel global. În box office-ul intern, "The Eras Tour" a depăşit încasările "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" (172 de milioane de dolari) şi "Transformers: Rise of the Beasts" (157 milioane de dolari). În curând va depăşi "Indiana Jones and the Dial of Destiny" (174 milioane de dolari) ca fiind al 11-lea cel mai mare film al anului.

Filmul biografic despre Priscilla Presley al Sofiei Coppola, "Priscilla", a rămas pe locul al patrulea, cu 4,79 milioane de dolari din 2.361 de săli de cinema, cu o scădere de 10% faţă de weekendul precedent. Este o menţinere impresionantă pentru filmul A24, care a generat până acum 12,7 milioane de dolari. 

Filmul "Killers of the Flower Moon", de Martin Scorsese, a ajuns pe locul cinci, cu 4,6 milioane de dolari din 3.357 de locaţii, în al patrulea weekend de la lansare. Vânzările de bilete pentru epopeea de 200 de milioane de dolari, cu Leonardo DiCaprio şi Robert De Niro în rolurile principale, s-au menţinut, de asemenea, cu o scădere de 34%.

Până în prezent, "Killers of the Flower Moon" a avut încasări de 59,9 milioane de dolari pe plan intern şi 137 de milioane de dolari pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.