Filmul pentru copii „Sonic the Hedgehog 2”, produs de Paramount, a debutat pe prima poziţie la box office-ul nord-american cu încasări de 71 de milioane de dolari, devansând „Morbius”, adaptarea Marvel, şi lungmetrajuld e acţiune al Universal „Ambulance”, care a debutat dezamăgitor pe locul patru cu 8,7 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La nivel internaţional, „Sonic 2”, regizat de Jeff Fowler, a generat încasări de 70 de milioane de dolari. 

Ben Schwartz este din nou vocea creaturii albastre iar Jim Carrey a revenit în rolul omului de ştiinţă nebun Dr. Robotnik. 

„Sonic the Hedgehog 2” marchează cel de-al patrulea film al studioului Paramount în 2022, care debutează pe primul loc. Celelalte producţii au fost: „The Lost City”, „Scream” şi „Jackass Forever”. 

La mare distanţă pe locul doi, „Morbius”, adaptare după benzile desenate Marvel, cu Jared Leto în rolul principal, a adunat 10,2 milioane de dolari, o scădere de 74% de la debut. „Morbius” a generat 57 de milioane de dolari în America de Nord şi 69,3 milioane de dolari la nivel internaţional. 

Aventura romantică a Sandrei Bullock cu Channing Tatum, „The Lost City”, a ajuns pe locul trei, înaintea „Ambulance” şi „The Batman”, generând venituri de 9,1 milioane de dolari din 3.797 de cinematografe.

„Ambulance”, cu Jake Gyllenhaal, Eiza González, Yahya Abdul-Mateen II, Devan Long în rolurile principale, a debutat pe locul patru încasând 8,7 milioane de dolari la nivel naţional şi 22,4 milioane de dolari la nivel internaţional. 

Blockbusterul „Batman”, regizat de Matt Reeves, cu Robert Pattinson, Andy Serkis, Zoë Kravitz în roluri principale, a coborât trei locuri, până pe cinci, în al şaselea weekend de la premieră. Filmul a avut încasări de 6,5 milioane de dolari. La nivel mondial, veniturile au ajuns la 735 de milioane de dolari. 

Clasamentul nord-american este completat de „Everything Everywhere All at Once”, pe locul şase, film regizat de Dan Kwan şi Daniel Scheinert şi cu Michelle Yeoh în rol principal, cu încasări de 8,4 milioane de dolari, „Uncharted”, „Spider-Man: No Way Home”, „Selena” care a debutat pe nouă, şi „Sing 2”.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.