„Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” a înregistrat cel mai modest debut dintre cele trei capitole ale seriei spin-off „Harry Potter” în clasamentul nord-american de weekend, generând venituri de 43 de milioane de dolari, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Fantastic Beasts and Where to Find Them” din 2016 a debutat cu 74 de milioane de dolari în America de Nord, în timp ce continuarea din 2018 „The Crimes of Grindelwald” a înregistrat 62 de milioane de dolari în weekendul de lansare. 

Scăderea este problematică pentru că Warner Bros. a plătit 200 de milioane de dolari pentru a produce „The Secrets of Dumbledore”, iar studioul a cheltuit încă zeci de milioane pentru a promova filmul pe tot globul.

„The Secrets of Dumbledore” are venituri globale până în prezent de 193 de milioane de dolari.

De când a început pandemia, în 2020, doar cinci filme de la Hollywood au generat cel puţin 500 de milioane de dolari la box office-ul global. Un film care nu a avut probleme în a depăşi acest punct de referinţă este „The Batman”, care a fost un succes pentru Warner Bros. În acest weekend, aventura cu Robert Pattinson în rol principal a depăşit 750 de milioane de dolari în întreaga lume.

David Yates a regizat al treilea capitol din seria prequel, care îl urmăreşte pe îndrăgitul profesor de la Hogwarts Albus Dumbledore (interpretat de Jude Law). El este doar unul dintre cei doi Dumbledores cu „secrete”, aşa cum se face referire în titlul filmului. „Fantastic Beasts 3” a fost co-scris de Rowling şi Steve Kloves. Newt Scamander este Eddie Redmayne iar vrăjitorul întunecat Gellert Grindelwald este Mads Mikkelson, care l-a înlocuit pe Johnny Depp. Distribuţia îi mai include pe Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, Callum Turner şi Jessica Williams.

Pe locul doi în top s-a clasat „Sonic the Hedgehog 2”, cu 30 de milioane de dolari pentru al doilea weekend de la lansare.

Amestecul de acţiune şi comedie romantică „The Lost City”, cu  Sandra Bullock şi Channing Tatum, ajunge pe locul trei cu 6,5 milioane de dolari pentru un total de 78,5 milioane de dolari. 

O mare realizare pentru lungmetrajul fantastic independent „Everything Everywhere All At Once”, cu Michelle Yeoh, care a adunat 6,1 milioane de dolari din 2.200 de cinematografe şi a cumulat 17,6 milioane de dolari, clasându-se pe poziţia a patra.  

Celălalt debut major din acest weekend, drama religioasă de la Sony „Father Stu”, cu Mark Wahlberg care a finanţat personal filmul, s-a situat pe cinci şi a raportat doar 8 milioane de dolari din 2.705 de cinematografe. Filmul regizat de Rosalind Ross, partenera controversatului Mel Gibson care revine în faţa camerelor, spune povestea unui boxeur devenit preot, Stuart Long. 

Pe locurile şase, respectiv, şapte, „Morbius” a adăugat 4,7 milioane de dolari din 3.462 de cinematografe, în timp ce „Ambulance” a adunat 4 milioane de dolari din 3.412 de săli de cinema. „Morbius”, care a fost lansat în cinematografe la începutul lunii aprilie, a încasat până în prezent 65 de milioane de dolari. „Ambulance”, care a debutat pe marele ecran weekendul trecut, a generat de atunci 15 milioane de dolari.

„The Batman” a coborât cinci locuri, până pe opt, în al şaptelea weekend de la premieră, generând venituri de 3,8 milioane de dolari. 

Clasamentul nord-american este completat de „K.G.F. Chapter 2”, care a debutat pe nouă, şi „Uncharted”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.