Thrillerul de spionaj "Argylle", de Matthew Vaughn, a ieşit victorios în faţa debutantului "Lisa Frankenstein", într-un box office nord-american cu venituri reduse, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Argylle" a ocupat din nou prima poziţie, cu 6,5 milioane de dolari din 3.605 locaţii nord-americane, marcând o scădere abruptă de 62% faţă de debutul său dezamăgitor. După două săptămâni de la lansare, capcana cu buget mare a celor de la Apple a generat 28,8 milioane de dolari în box office-ul intern şi 60 de milioane de dolari la nivel global. Producţia a costat 200 de milioane de dolari.

Comedia de groază "Lisa Frankenstein" a debutat pe locul al doilea, cu 3,8 milioane de dolari din 3.144 de săli - un start teribil pentru orice film lansat la nivel mondial. Cu toate acestea, Focus Features a cheltuit doar 13 milioane de dolari pentru a realiza filmul, ceea ce poate atenua deficienţele din box office.

Scenaristul filmului "Juno", Diablo Cody, a scris "Lisa Frankenstein", care a fost regizat de Zelda Williams (fiica lui Robin Williams), aflată la debutul său în lungmetraj. Povestea de dragoste PG-13 urmăreşte o adolescentă neînţeleasă (Kathryn Newton) a cărei iubire din liceu (Cole Sprouse) se întâmplă să fie un cadavru.

Weekendul Super Bowl, care găzduieşte cel mai important eveniment televizat al anului, marchează de obicei o perioadă slabă pentru vizionarea de filme, iar meciul din această duminică dintre Kansas City Chiefs şi San Francisco 49ers nu a făcut excepţie. Vânzările de bilete s-au oprit aproape complet, cu aproximativ 42 de milioane de dolari, cea mai mică încasare colectivă înregistrată vreodată pentru weekendul care coincide cu marele meci, potrivit Comscore. Prin comparaţie, veniturile din 2023 au reuşit să atingă un vârf de 51 de milioane de dolari, în timp ce anii pre-pandemici 2020 şi 2019 au reuşit să genereze 84 de milioane de dolari şi, respectiv, 75 de milioane de dolari. 

Filmul "The Beekeeper", cu Jason Statham în rolul principal, s-a clasat pe locul al treilea, cu 3,46 milioane de dolari din 3.057 de săli, ajungând la 54,7 milioane de dolari în America de Nord. Filmul Amazon MGM a obţinut 79,2 milioane de dolari în box office-ul internaţional, pentru un bilanţ global decent de 133,8 milioane de dolari.

"Wonka" a adăugat 3,1 milioane de dolari din 2.764 de locuri, ridicând numărul de bilete pe plan intern la 205 milioane de dolari. Filmul Warner Bros., care are un preţ de 125 de milioane de dolari, a avut încasări de 587 de milioane de dolari la nivel mondial. Musicalul fantezist, o poveste de origine despre ciocolatierul fictiv Willy Wonka, a devenit un succes financiar datorită rezistenţei sale impresionante.

Comedia animată "Migration", produsă de Universal şi Illumination, a ocupat locul al cincilea, cu 3,02 milioane de dolari, în acest weekend, în 2.684 de săli de cinema. După opt săptămâni de la lansare, filmul de familie a obţinut încasări de 110 milioane de dolari în America de Nord şi 235 de milioane de dolari la nivel global. Filmul a costat 70 de milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.